Lokalpolitiker døde pludselig i weekenden: "Der bliver en tom plads i rækken"

Enhedslistens byrådsmedlem i Gentofte og folketingskandidat i Københavns Omegns Storkreds, Jeanne Toxværd, er i weekenden pludselig død.

Enhedslistens byrådsmedlem i Gentofte og folketingskandidat i Københavns Omegns Storkreds, Jeanne Toxværd, er i weekenden pludselig død.

Det oplyser Gentofte Kommunes borgmester, Michael Fenger (K), i en pressemeddelelse. 

"Det er med stor sorg, at jeg har modtaget den triste meddelelse om Jeanne Toxværds pludselige og alt for tidlige død", indleder borgmesteren. 

Også Enhedslistens Søren Søndergaard bekræfter, at hans politiske kollega er død af et pludseligt hjertestop.

"Så sent som i går (lørdag, red.) viede hun som byrådsmedlem et par i Dyrehaven og her til eftermiddag (søndag, red.) skulle hun have deltaget i et arrangement i Gentofteafdelingen om den kommende valgkamp.", skriver han i et Facebook-opslag, som TV 2 Lorry har fået lov at gengive og fortsætter: 

"Sådan var det med Jeanne. Altid fuld damp på. Hvad enten det var som kommunalbestyrelsesmedlem, partiaktivist eller som deltager i manifestationer, f.eks. på billedet, hvor vi protesterede mod udledning af urenset kloakvand i Øresund."

Respekteret for "svirp med halen"

Jeanne Toxværd blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Gentofte for Enhedslisten i 2013.

Her bankede hendes hjerte med borgmesterens ord for "børnene og de svageste" og de lige muligheder for alle. 

Han beskriver hende samtidig, som respekteret blandt sin kollegaer blandt andet, når hun i debatter gav sine politiske kollegaer "et svirp med halen": 

"Hun markerede altid sine holdninger og gav gerne sine politiske modstandere et svirp med halen, når hun var utilfreds eller uenig med dem. Samtidig var hun gavmild med at give ros og anerkendelse til både medarbejdere og politiske kollegaer, når det var på sin plads," skriver borgmesteren i sit mindeord. 

Også i Søren Søndergaards mindeord bliver Jeanne Toxværds energi og arbejdsihærdighed nævnt: 

"Vi kommer til at savne Jeannes energi og arbejdsindsats i den kommende valgkamp. Der bliver en tom plads i rækken. Men vi ved også, at det så er op til os andre at give den en skalle mere. Det ville Jeanne have gjort. Ære være hendes minde.", slutter han.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

CBD-5

Cannabis bliver lovligt solgt som potpourri, men bliver det faktisk røget?

20210531-165109-7-1920x1280we

Nordsjællandsk kommune i alvorlige økonomiske vanskeligheder

20190718-145652-1-6000x4000ma

Fik nej for fire år siden - nu skal det igen granskes, om vi kan bade i hele havnen

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"


Gentofte


Forsiden lige nu

Se flere