Kommune blæser til kamp mod trafikstøj – men de vil ikke være alene

Gentofte Kommune vil sætte fokus på støj fra trafikken, og i en ny event vil kommunen søge løsninger for borgere, politikere, stat og kommunen selv.

Cirka én ud af tre boliger i Gentofte Kommune er plaget af trafikstøj – og fremtiden ser ikke ud til at være mindre støjende, medmindre der handles nu.

De kommende år tyder intet på, at trafikken til og fra hovedstaden bliver mindre, og en stor del af den trafik skærer sig igennem Gentofte Kommune.

Derfor inviterer kommunen nu til eventen Støj Lab, hvor borgere, eksperter og politikere i fællesskab skal arbejde med kort- og langsigtede løsninger for at sænke trafikstøjen.

Det oplyser Gentofte Kommune i en pressemeddelelse.

Støjende problem svært at komme til livs

- Titusindvis af biler passerer hver dag igennem Gentofte Kommune via de store indfaldsveje til København, og antallet af biler stiger, lyder det fra borgmester Michael Fenger (K).

- Derfor vil vi blive mere og mere plaget af støj, hvis vi ikke gør noget. Og det kræver, at stat, kommune og borgere arbejder sammen om udfordringen, tilføjer han.

Både de store statslige veje og de mindre kommunale veje kan være støjende, men ifølge borgmesteren er det svært at se ind i en fremtid, hvor trafikstøj ikke fylder noget i Gentofte.

- Træerne vokser jo ikke ind i himlen, for vi er en tæt bebygget bykommune med mange biler. Men selvom der ikke er mange hurtige løsninger, så skal vi belyse udfordringen fra så mange sider som muligt, så vi kan få prøvet nogle ting af på kort sigt og gribe de muligheder, der kommer på lidt længere sigt, siger Michael Fenger, som håber, at mange har lyst til at deltage i det første Støj Lab.

Allerede godt i gang

Allerede nu forsøger Gentofte at tage fat om støjproblematikken på flere niveauer.

Kommunen er blandt andet en del af projektet Silent City, hvor man samarbejder med andre kommuner i hovedstadsområdet om at teste tekniske løsninger og arbejder for en mere bæredygtig trafikudvikling.

Samtidig er kommunen via det tiltag også i løbende dialog med politikerne på Christiansborg for at presse på for statslig hjælp.

Desuden arbejder Gentofte Kommune også lokalt med fartnedsættelser på veje, som kan give en mindre støjende oplevelse af trafikken - kommunen har for nylig henvendt sig til Vejdirektoratet med en ansøgning om at få nedsat hastigheden på Helsingørmotorvejen.

Alle borgere i Gentofte Kommune kan tilmelde sig eventen Støj Lab, som afholdes den 11. maj klokken 17-21. Det sker via kommunens hjemmeside.