Kom med ind i det nye Experimentarium: "Jo skørere, jo bedre"

Torsdag åbner der nye Experimentarium for dig og mig. Kom med TV 2 Lorry på rundtur.

Laserlys der spiller musik ligesom en harpe eller en skål med vand, hvor bølgerne går ligeså højt som en stormvejr til søs. 

Torsdag åbner Experimentarium igen dørene for leg med elementerne med 16 nye udstillinger, der skal få nysgerrigheden til at blomstre.

quote Jeg håber, jeg har givet dig lysten til at forske og eksperimentere videre. Bare en lille smule.

Administrerende direktør i Experimentarium, Kim Gladstone Herlev

- Jo mere skørt og anderledes vi kan tænke, jo bedre. Der er virkelig tænkt ud af boksen, da vi lavede vores udstilllinger. Det har taget tre år, siger Experimentariums administrerende direktør, Kim Gladstone Herlev. 

I april i 2015 steg der en enorm røgsøjle op fra det daværende Experimentarium. Bygningen brændte ned, og siden har denne nye version vokset sig større og større, indtil man i dag var klar til åbningsfest med både Kronprins Frederik som æresgæst. Først i morgen åbner den nye bygning for offentligheden.

Experimentariums nye hjem er dobbelt så stort, som sin nedbrændte lillebror: Der er udstillinger på fire etager og 2.000 kvadratmeters tagterrasse at udforske. 

- Vi skal give lyst til at forske videre

Experimentarium er en stor leg med alle sanser. Du kan rejse med ubåd under vand eller udforske sansetunnelen, der tager dig med fra menneskets fødsels til død.

Fascinationen vil direktøren, give dig med hjem: 

- Jeg håber, jeg har givet dig lysten til at forske og eksperimentere videre. Bare en lille smule. Gå ind på nettet og søg efter mere information om ubåde eller måske du er interesseret i synssansen. Snak med dine bedsteforældre om, hvordan de oplever at se, siger Kim Gladstone Herlev.

- Efter et besøg hos os har du lidt mere med i bagagen, så du interesserer dig endnu mere for naturvidenskaben og teknologi. 

Otte millioner mennesker har besøgt Experimentarium siden det første spadestik i 1991, og hvert år lærer 100.000 skoleelever nyt i Experimentariet. 

Det kan du opleve på Experimentarium

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere