Knivstikkeri nær Bakken: Efterlysning af unge mænd gav pote

Politiet efterlyste en gruppe unge mænd i forbindelse med et knivstikkeri. Nu mener de at kende identiteten på flere af dem.

Nordsjællands Politi har fået et gennembrud i sagen om et overfald begået i Dyrehaven nær Bakken for en måneds tid siden, hvor en 14-årig dreng blev stukket to gange med en kniv.

I fredags delte Nordsjællands Politi en efterlysning af ti unge mænd, der muligvis var relevante for efterforskningen af overfaldet. De unge mænd blev efterlyst ved hjælp af overvågningsbilleder, og det har nu vist sig at give pote.

quote Forhåbentlig fører det os tættere på gerningsmanden bag knivstikkeriet.

Søren Christensen, politikommissær ved Nordsjællands Politi

Politiet har efterfølgende modtaget omtrent hundrede tip, hvoraf flere borgere uafhængigt af hinanden bringer de samme navne i spil.  

Nordsjællands Politi er derfor relativt overbeviste om, at de nu kender identiteten på flere af de efterlyste personer, oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Af den grund har politikredsen valgt at af-publicere billederne og sætte efterlysningen på pause.

- Vores næste skridt i efterforskningen er at få de interessante personer ind til afhøring, så de kan give os deres version af, hvad de eventuelt måtte vide om episoden. Forhåbentlig fører det os tættere på gerningsmanden bag knivstikkeriet, fortæller politikommissær Søren Christensen fra Nordsjællands Politi.

Takker borgerne

Knivstikkeriet skete, efter at uoverensstemmelser mellem to grupper af unge drenge udviklede sig. Ifølge politiet begyndte uenighederne ved radiobilerne, hvorefter de eskalerede, da de to grupperinger senere mødte hinanden ved et stiområde uden for Bakken. Den 14-årige dreng blev stukket én gang i ballen og én gang ved brystregionen, men han overlevede overfaldet.

Foto fra gerningsstedet.
Foto fra gerningsstedet.
Foto: Local Eyes

Ifølge Nordsjællands Politi lovede de allerede kort efter knivstikkeriet, at de ville offentliggøre overvågningsbilleder fra området, hvis kke de involverede parter selv henvendte sig til politiet og fortalte, hvad de vidste.

Da det løfte ikke havde den ønskede effekt, blev billederne delt med offentligheden, og det førte altså til et hav af henvendelser.

- Jeg vil gerne sige tak til alle, som har hjulpet med at sprede efterlysningen, hvilket resulterede i omtrent 100 tip. De mange henvendelser har naturligvis givet os en masse arbejde, men det er vi kun glade for. Det føles godt at vide, at vi kan række hånden ud og bede borgerne om hjælp, siger Søren Christensen.

En blot 14-årig dreng blev udsat for knivstik ved Bakken mandag aften den 14 .maj.
En blot 14-årig dreng blev udsat for knivstik ved Bakken mandag aften den 14 .maj.
Foto: Local Eyes

Af hensyn til efterforskningen har Nordsjællands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen i den nærmeste fremtid.

Nordsjællands Politi anmoder om, at medier, privatpersoner og andre, der har viderebragt efterlysningen, fjerner billederne fra hjemmesider, sociale medier og lignende i videst mulig omfang.

TV 2 Lorry har efterkommet politiets anmodning, og tidligere artikler med de omtalte fotos er blevet erstattet med nye billeder. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere