Kæmpe skatterabat til husejere i Gentofte

Regeringen ændrer i skatteudspil. Fire ud af fem boligejere, som slipper for højere boligskat, har adresse i Nordsjælland eller København.

Regeringen har ændret kurs i skatteudspil og foreslår nu, at alle boligejere kommer til at betale den samme ejendomsværdiskat uanset husets værdi. I Venstre-regeringens oprindelige udspil skulle boligejere med særligt dyre huse betale en højere ejendomsværdiskat. 

Fire ud af fem boligejere, som slipper for højere boligskat, har adresse i Nordsjælland eller København. Især Gentoftes borgere nyder godt af regeringens kursskifte, skriver Fagbladet 3F.

40 procent af alle de boliger, som på landsplan vurderes at koste mere end 7,5 millioner kroner, ligger i Gentofte kommune. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

København og Nordsjælland står tilsammen for mere end 85 procent af landets boliger med en vurderet markedsværdi over 7,5 millioner kroner placeret, viser tallene.

Fakta om det ændrede skatteudspil

 

Kritik af nyt forslag

Den skæve fordeling af dyre huse får Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, til at kritisere regeringens forslag om, at alle betaler den samme skat, uanset værdien af huset.

- Det er urimeligt, at en parcelhusejer i Gram, hvis hus koster langt under 7,5 millioner kroner, skal betale for en skattelettelse på op til 10.000 kroner om året til en villaejer i Gentofte, siger han til Fagbladet 3F.

Han afviser, at partiet har lagt sig fast på, hvor dyrt et hus skal være, før det udløser en højere procentsats.

Efter Liberal Alliance og Konservative gled ind i ministerbilerne forsvandt højere boligskat på dyre huse fra regeringens udspil.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, afviser derimod, at den flade skat er uretfærdig.

- Vi vil sikre, at ingen oplever et skattehop, så huset pludselig er for dyrt. Det ville være meget uretfærdigt, at geografiske forskelle i prisudviklingen fører til, nogle danskere må forlade deres hus. Det gælder uanset, hvilket postnummer de har, siger hun og understreger, at flad skat skaber stor tryghed for husejerne. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere