Kæmpe skatterabat til husejere i Gentofte

Regeringen ændrer i skatteudspil. Fire ud af fem boligejere, som slipper for højere boligskat, har adresse i Nordsjælland eller København.

Arkivfoto: Fire ud af fem boligejere, som slipper for højere boligskat, har adresse i Nordsjælland eller København. Foto: TV 2 Lorry

Regeringen har ændret kurs i skatteudspil og foreslår nu, at alle boligejere kommer til at betale den samme ejendomsværdiskat uanset husets værdi. I Venstre-regeringens oprindelige udspil skulle boligejere med særligt dyre huse betale en højere ejendomsværdiskat. 

Fire ud af fem boligejere, som slipper for højere boligskat, har adresse i Nordsjælland eller København. Især Gentoftes borgere nyder godt af regeringens kursskifte, skriver Fagbladet 3F.

40 procent af alle de boliger, som på landsplan vurderes at koste mere end 7,5 millioner kroner, ligger i Gentofte kommune. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

København og Nordsjælland står tilsammen for mere end 85 procent af landets boliger med en vurderet markedsværdi over 7,5 millioner kroner placeret, viser tallene.

Fakta om det ændrede skatteudspil

85 procent af huse til over 7,5 millioner ligger i København og Nordsjælland. Alene Gentofte Kommune står for knap 40 procent af alle landets huse til over 7,5 millioner kroner.

I det oprindelige udspil fra Venstre-regeringen, var det netop de huse, som skulle beskattes hårdere, da ejendomme med en offentlig ejendomsvurdering over 6 millioner - som skal sættes til 80 procent af markedsværdien - skulle betale 1 procent i stedet for 0,6 procent i ejendomsværdiskat af værdien over 6 millioner kroner.

Men den nye regering med Venstre, Liberal Alliance og Konservative har foreslået at afskaffe det såkaldte ”knæk” på boligskatten og indføre flad skat, så alle boligejere kommer til at betale den samme ejendomsværdiskat uanset husets værdi.

Kilde: Fagbladet 3F 

 

Læs også Københavns dyreste bolig lige nu: 50 millioner kroner

Kritik af nyt forslag

Den skæve fordeling af dyre huse får Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, til at kritisere regeringens forslag om, at alle betaler den samme skat, uanset værdien af huset.

- Det er urimeligt, at en parcelhusejer i Gram, hvis hus koster langt under 7,5 millioner kroner, skal betale for en skattelettelse på op til 10.000 kroner om året til en villaejer i Gentofte, siger han til Fagbladet 3F.

Han afviser, at partiet har lagt sig fast på, hvor dyrt et hus skal være, før det udløser en højere procentsats.

Efter Liberal Alliance og Konservative gled ind i ministerbilerne forsvandt højere boligskat på dyre huse fra regeringens udspil.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, afviser derimod, at den flade skat er uretfærdig.

- Vi vil sikre, at ingen oplever et skattehop, så huset pludselig er for dyrt. Det ville være meget uretfærdigt, at geografiske forskelle i prisudviklingen fører til, nogle danskere må forlade deres hus. Det gælder uanset, hvilket postnummer de har, siger hun og understreger, at flad skat skaber stor tryghed for husejerne. 

Læs også Naturudsigt og håndværkertilbud: Her er de 10 billigste huse

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik