Indbrud og utryghed - kommune vil bremse uheldig udvikling

Det er nu, Gentofteborgerne skal melde sig, hvis de vil med i udvalg, der bekæmper indbrud.

I næste uge udløber fristen for at melde sig til et samarbejde i Gentofte Kommune, hvor borgere og politikere i fællesskab diskuterer, hvordan kommunens meget høje antal indbrud kan bringes ned.

For det har været svært at knække indbrudsstatistikken i Gentofte.  I 2017 var der 975 anmeldelser om indbrud i boliger, og det var en stigning i forhold til året før, hvor der blev anmeldt 957 indbrud. Og sidste år var tallene fortsat høje - frem til udgangen af oktober var der registreret 559 indbrud i beboelse - og hele 612 indbrud i biler. Nu inviterer kommunen borgerne til et samarbejde, hvor de sammen med politikerne skal komme med ideer og forslag til, hvordan kriminaliteten kan begrænses, og hvordan trygheden kan øges.

Gentofte har igennem nogle år arbejdet med såkaldte opgaveudvalg. Det er midlertidige udvalg, der oprettes af kommunalbestyrelsen - og hvor borgere, der melder sig, også får mulighed for at deltage. Det nye udvalg, som skal oprettes under navnet Tryghed for Borgerne - får deltagelse af fem politikere og ti borgere.

De ti borgere i udvalget

I efteråret fortalte vi om Gentoftes Kommunes planer om det nye udvalg. Her kan du se interviewet med borgmester Hans Toft om sagen.

 

Du kan finde flere oplysninger om deltagelse i udvalgarbejdet på kommunens hjemmeside her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

sabb

Skruppelløse folk hugger donationer til udsatte - resterne bliver smidt på fortovet

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere