IKEA belønner de ansatte efter bedste regnskab i 48 år

IKEA præsenterede tirsdag sit bedste regnskab i kædens 48-årige historie. Nu belønnes medarbejderne.

Foto: Henning Bagger / Scanpix

Den svenske møbelkæde IKEA kunne tirsdag stolt løfte sløret for det bedste regnskab i kædens 48-årige danske historie.

I regnskabsåret 2016 landede den danske del af kæden med en omsætning på 3,95 milliarder kroner.

Jeg skylder en stor tak til alle medarbejdere, der har ydet en fantastisk indsats i året, der er gået.

Dennis Balslev, adm. direktør, IKEA

Det er en vækst på 6,4 procent, og da Ikea samtidig har haft lavere omkostninger end forventet, leverede Ikea Danmark sin hidtil bedste bundlinje.

Næsten halvdelen af årets omsætningsvækst kommer fra et fokus på livet i og omkring køkkenet, men det stærke resultat kan især tilskrives, at kunderne gennemsnitligt købte 8 procent mere end året før, oplyser IKEA.

- Regnskabet viser, hvad vi kan opnå, når vi alle trækker i samme retning og arbejder med fælles prioriteringer og tydelige mål, siger Ikea Danmarks administrerede direktør, Dennis Balslev, i en pressemeddelelse.

Læs også IKEA-ansatte får bonus efter salgsrekord

Det flotte resultat kommer til trods for, at IKEA i regnskabsåret 2016 har investeret markant i en omfattende ombygning i Gentofte. 

IKEA har investeret en stor pose penge i at ombygge butikken i Gentofte. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix

Medarbejderne får bonus

- Vi har leveret et resultat, der er bedre end forventet, og jeg skylder derfor en stor tak til alle medarbejdere, der har ydet en fantastisk indsats i året, der er gået, tilføjer han.

Det fine resultat vil nu komme Ikeas medarbejdere til gode. De kan alle se frem til en bonus.

- Jeg er stolt og rigtig glad for at kunne dele fremgangen med mine kolleger, der nu kan se frem til en bonus. Det er glædeligt, at den enkelte medarbejder kan mærke det i sin egen økonomi, når det går godt for Ikea Danmark, siger Dennis Balslev.

Læs også Opråb til hundeejere: Parkér ikke din hund, mens du handler

Medarbejderne kan ifølge Berlingske se frem til en bonus på helt op til 130 procent af en månedsløn. Og det er ifølge mediet medarbejdere i hele organisationen, der kan se frem til en ekstra julegave.

Som en lille ekstra-oplysning kan TV 2 Lorry berette, at der er langet 9.258.900 kødboller - 785.662 portioner - og 1.400.575 kanelsnegle over disken i IKEA-butikkerne i det forgangne regnskabsår. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik