Hubertusjagten: Så gik det over stok og sten i Dyrehaven

Cirka 160 ryttere har i dag redet den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Det har ryttere gjort hver den 1. søndag i november siden år 1900 - dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig.

Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to "forlorne" ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker.

Parforcejagter er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Årsagen er det stjerneformede stisystem, som blev anlagt i 1680erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.

Hubertusjagten har også udviklet sig til en tradition for de op til 40.000 tilskuere, som møder op og følger rytternes tur over stok og sten. Ikke mindst udspringet i Magasindammen og opløbet, som har mål ved det historiske Eremitageslot, er trækplastre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere