Her bliver S-togene erstattet med togbusser i weekenden

Banedanmark er i gang med at udskifte de gamle signaler på S-banen med et helt nyt signalsystem.

S-togene er erstattet af Togbusser mellem Hillerød og Gentofte fra natten efter fredag til og med søndag i weekenderne den 16.-18. september og igen den 21-23. oktober. Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Igennem en række weekender skal Banedanmark opdatere softwaren til et nyt signalsystem, så den er klar til at blive udrullet på de næste S-togsstrækninger.

Det betyder, at S-togene erstattes af togbusser mellem Hillerød og Gentofte i den kommende weekend, oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Grunden til, at vi er nødt til at lukke for trafikken, er, at vi har brug for at teste systemet i virkeligheden for at få en senere godkendelse til passagerdrift. Det er nødvendigt, for at vi kan tjekke, at det virker som forudsat, inden vi sætter der i drift. Dette sker for at reducere risikoen for store uventede forstyrrelser for passagererne. Da systemet ikke er i drift  andre steder i dag end mellem Jægersborg og Hillerød er nødt til at gøre det her, siger Jan Schneider-Tilli, programdirektør for Signalprogrammet i Banedanmark.  

Læs også Passagerne vælter ind i S-tog og metro

S-togene er erstattet af Togbusser mellem Hillerød og Gentofte fra natten efter fredag til og med søndag i weekenderne den 16.-18. september og igen den 21-23. oktober.

Opdateringerne til systemet tages endelig i brug primo 2018. Der vil derfor også være en spærring i weekend i enten januar eller februar for at implementere den nye softwareopdatering.

Læs også Falsk Facebook-profil lægger S-togskontrollør for had

I sommeren 2018 vil det nye signalsystemet blive taget i brug på næste strækning på S-banen. I den forbindelse vil der ligeledes være 2-3 sporspærringer i forbindelse med test og ibrugtagning af strækningen. De konkrete datoer vil blive meldt ud, når planerne ligger endelig fast.

Tjek, hvad det betyder for dig, på Rejseplanen, der er opdateret med ændringerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik