Gud tager MobilePay

Kirkebøssen suppleres med MobilePay efter gudstjenester i Vangede Kirke. Sognepræsten er begejstret for den nye indsamlingsmetode

Når den sidste salme er sunget, og menigheden bevæger sig mod kirkens port, klapper nogle sig på lommerne, når de ser kirkebøssen. Nu er der hjælp at hente, hvis lommerne er tomme, men mobilen er opladt.

I Vangede Kirke har de succes med at supplere kirkebøssen med MobilePay.

- Vi begyndte juleaften, fordi der kommer styrtende med mennesker juleaften. Men mange af dem siger, at de ikke har penge på sig. Og den undskyldning kunne vi så hjælpe dem med at få løst med MobilePay, siger sognepræst Jakob Rönnow til DR P4 København.

Juleaften tikkede der mere end 3.000 kroner ind via MobilePay og siden er det blevet et fast element. Opfordringen til at bruge MobilePay kommer både fra prædikestolen og på plakater i kirken.

- Vi kan se, at pengene kommer med det samme, når folk går ud af kirken, siger sognepræsten til DR P4 København.

Det er særligt de nye ansigter på kirkebænkene, der bruger mobilen.

- Nogle ved, at man tager en tyver med til kirkebøssen, men så er der også blandt andet konfirmationsforældre, der også gerne vil være med, siger Jakob Rönnow til DR P4 København.

Sognepræsten er tilfreds med MobilePay-løsningen, men han havde oprindeligt en anden tanke.

- Jeg havde tænkt, at vi skulle have dankortautomater. Men dels er de dyre, dels virker det forkert, siger Jakob Rönnow.

De mobile betalinger gør det også nemt for kirken at sende pengene videre til det rette formål, fordi personalet kan se tidspunktet for overførslen og dermed hvilken indsamling, der er overført penge til.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere