Grove tricktyve: Dit barnebarn er kørt galt

Politiet har i dag modtaget flere anmeldelser om tricktyve, der bilder ældre i Gentofte ind, at deres børnebørn er kørt galt og har brug for penge.

Dorthe Møllers 86-årige mor blev mandag formiddag ringet op af en ukendt person, der fortalte hende, at hendes barnebarn havde været involveret i en trafikulykke, lå på hospitalet og nu havde brug for 10.000 kroner til at få bugseret sin bil væk. 

Den 86-årige kvinde fik at vide, at nogen ville komme og hente pengene på hendes adresse senere på dagen.

Hun havde dog ikke så mange penge i sit hjem men fandt et mindre beløb frem.

Helt tilfældigt ringede Dorthe Møller til sin mor og kunnne forklare hende, at der ikke havde været nogen trafikulykke. I løbet af samtalen ringede det på døren, men Dorthe Møller sagde til sin mor, at hun ikke skulle åbne døren.    

- Jeg synes, det er ubehageligt. Vi, der er unge og friske, hopper jo ikke på den slags, men det gør de ældre. Det var et tilfælde, at jeg ringede lige der. Tænk, hvis jeg ikke havde gjort det, siger Dorthe Møller. 

Dorthe Møller anmeldte episoden til Nordsjællands Politi. Her oplyser vagtchefen, at man i løbet af mandag har fået i alt to anmeldelser om denne type forsøg på tricktyveri, hvor det netop omhandler et barnebarn, en trafikulykke og bugsering af en bil.

- Det er jo ikke sådan, det foregår i virkeligheden, når der er sket en trafikulykke, så man skal selvfølgelig ikke hoppe på det. Det er rigtig lurvet og virkelig tarveligt, siger Michael Hansen, der er vagtchef hos Nordsjællands Politi. 

Det er ældre kvinder i Gentofte, det er gået ud over i begge tilfælde. Men tricktyvene har ikke haft held med at lokke penge ud af dem. Dorthe Møllers mor har dog fået sig en forskrækkelse. 

- Hun er rystet - det bliver de ældre jo let. Hun kan ikke forstå, hvorfor nogen ringer og siger noget, som ikke passer, siger Dorthe Møller.