Godt nyt for gammel biograf midt i coronakrise

Kriseramt biograf kan alligevel søge om kompensation i forbindelse med regeringens hjælpepakke.

Gentofte Kino har gennemlevet noget af en gyser den seneste tid. Men nu er der lys forude for den mere end 80 år gamle biograf.

I går kunne TV 2 Lorry fortælle, at biografens nye ejer Sune Line Thomsen frygtede at gå konkurs, fordi han ikke kunne modtage økonomisk støtte fra regeringens hjælpepakker.

Årsagen var, at han overtog biografen den 1. marts, og derfor stod til at blive støttet med 100 procent af 0 kroners indtægt i februar.

Biografen, der har eksisteret siden 1930'erne, risikerede altså at gå konkurs på grund af et nyt cvr-nummer og et hul i lovgivningen.

- Vi bliver den eneste biograf i landet, der ikke kan få støtte, og vi ender med at bukke under, inden vi når frem til start, hvis vi ikke får hjælp, sagde Sune Lind Thomsen torsdag til TV 2 Lorry.

Kan benytte tidligere ejers cvr-nummer

Erhvervsstyrelsen har dog efterfølgende oplyst til TV 2 Lorry, at virksomheder, der har skiftet ejer inden den 9. marts kan søge om kompensation, hvis de kan dokumentere omsætningen under en tidligere ejers cvr-nummer.

Sagt med andre ord, er der altså nu håb forude for Gentofte Kino og den ejer Sune Lind Thomsen.

"Det betyder at en person, som har overtaget en virksomhed, godt kan indsende dokumentation for omsætningen i virksomheden fra før vedkommende selv var ejer i virksomheden," skriver Erhvervsstyrelsen i en mail til TV 2 Lorry og fortsætter:

"I tilfælde hvor virksomheden som følge af ejerskiftet skifter CVR-nr. kan vedkommende fortsat godt ansøge om kompensation, da der i forbindelse med ansøgningen kan angives særlige omstændigheder, og derfra dokumentere at det er det ”gamle” CVR-nr., som er retvisende for virksomhedens omsætning i referenceperioden.”

Nedenfor kan du se gårsdagens indslag om Gentofte Kino.

Drivkræfterne bag venter spændt på en afklaring i Erhvervsministeriet.