Gentoftes bykonge fordobler sit stemmetal ved regionalvalg

Med 35.225 personlige stemmer får Hans Toft (K) mere end dobbelt så mange stemmer, som han gjorde i 2017

Det har været et særdeles godt valg for De Konservative i Region Hovedstaden.

Natten til onsdag blev partiet det største i regionsrådet målt på mandater for første gang nogensinde - også større end Socialdemokratiet.

Fredag aften står det ligeledes klart, at De Konservatives Hans Toft bliver regionens største stemmesluger ved tirsdagens valg, efter at de personlige stemmer er endeligt optalt.

I alt har Hans Toft, der var borgmester i Gentofte Kommune i 28 år, fået 35.225 personlige stemmer.

Det er mere end dobbelt så mange, som han fik ved det seneste regionalvalg i 2017. Her stemte 16.015 borgere personligt på ham.

Hans Toft stoppede i foråret som borgmester for at give stafetten videre til Michael Fenger (K). Sidstnævnte er siden valget tirsdag blevet valgt som Gentoftes borgmester.

Også Benedikte Kiær (K), der er borgmester i Helsingør, har givet den konservative fremgang et skub.

Hun fik nemlig 16.040 personlige stemmer, hvilket er omtrent på samme niveau, som da hun sidst stillede op til regionsrådet i 2009. Dengang var hun De Konservatives spidskandidat.

Martin Geertsen, der var Venstres spidskandidat, er den i Region Hovedstaden, der får næstflest personlige stemmer. 17.029 borgere har sat deres kryds ved hans navn.

Imens har Lars Gaardhøj (S), som er blevet valgt til regionsrådsformand, fået 13.704 stemmer. Det bringer ham ind som nummer fire på listen.