Gentoftes Bonnie & Clyde blev stoppet af modige medborgere

Ungt kærestepar var inspireret af Bonnie & Clyde, da de begik røveri for at skaffe penge til tur til Ecuador.

Et ungt kærestepar er fredag blevet idømt et års ubetinget fængsel efter et røveri mod en Superbrugsen i Gentofte.

Der er tale om en temmelig kuriøs affære, hvor hovedrollerne spilles af en 21-årig kvinde fra Gentofte og en 22-årig mand fra Sydhavnen. 

Kæresteparret fortalte i retten, at de var inspireret af det amerikanske forbryderpar Bonnie & Clyde, der røvede og dræbte sig gennem USA i 1930'erne. 

Helt så kendte bliver kæresteparret fra Storkøbenhavn nok ikke. I hvert fald var de to unge mennesker ustraffede inden torsdagens røveri, der blev udført, fordi de manglede lommepenge til deres bestilte tur til Ecuador.

Som røveriet udviklede udviklede sig får kæresteparret dog ikke brug for deres flybilletter med afgang fredag eftermiddag.

Røveriet fandt sted torsdag eftermiddag, hvor Superbrugsen på Vangede Bygade i Gentofte var fyldt med kunder. Kvinden havde en brødkniv med sig, mens manden havde et koben, som de brugte til at true personalet til at åbne en kasse og udlevere cirka 11.000 kr. i kontanter.

Da det fuldt maskerede kærestepar kom ud af butikken, måtte de indse, at deres flugtkøretøj i form af en stjålet knallert ikke længere holdt, hvor de havde parkeret den. En handlekraftig borger havde nemlig flyttet den, da han fandt situationen mistænkelig. Derfor tog de benene på nakken og løb.

To mænd, som var uden for SuperBrugsen, opdagede, at der var røveri. De valgte hurtigt at sætte efter de to. Den ene fulgte efter manden, og den anden efter kvinden. Kvinden blev indhentet, og borgeren foretog en civil anholdelse af den meget forpustede kvinde. Hun prøvede dog at flygte igen, men blev tilbageholdt, indtil politiet kom til stedet.

Gerningsmanden, som havde lidt mere fart i benene, nåede lidt længere væk. Men en kvinde og hendes 13-årige søn, som tilfældigt kørte tæt på SuperBrugsen, så de maskerede unge løbe og fulgte efter, mens drengen begyndte at filme episoden med sin telefon.

De så, at gerningsmanden stadig blev jagtet, og at han måtte stoppe op og kaste op af anstrengelse. Det betød, at hans forfølger kunne forsøge at tilbageholde ham. Men da gerningsmanden ikke sådan lige overgav sig, greb den 13-årige kobenet og vred det ud af hånden på gerningsmanden, hvorefter den mandlige forfølger fik lagt gerningsmanden ned.

- Selvom vi ikke opfordrer folk til at lave civile anholdelser, vil jeg dog sammen med politiets efterforsker overveje, om vi skal indstille de personer, som er skyld i, at gerningspersonerne blev pågrebet, til en dusør. Jeg må sige, at jeg er imponeret over deres handlekraft og store mod, siger anklager Andreas Juul Bjørn. 

Kæresteparret erkendte begge to til grundlovsforhøret. De har begge taget betænkningstid i forhold til anke.

Som en lille krølle på den i forvejen kuriøse historie, kan TV 2 Lorry oplyse, at kæresteparret ifølge anklager Andreas Juul Bjørn ikke har set filmen om Bonnie Clyde  med Warren Beatty og Faye Dunaway fra 1967. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere