Gentofte-borgmester: Skat skylder os 1,5 milliarder

Ifølge borgmesteren i Gentofte Kommune har Skat trukket sagen om boet efter skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller i langdrag. Nu vil han sagsøge Skat.

Hans Toft (Kons.), som er borgmester i Gentofte Kommune, mener, at Skat har snydt kommunen for mere end 1,5 milliarder kroner.

Det skyldes i høj grad den verserende sag om skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers dødsbo. Her mener kommunen ifølge dagbladet Politiken, at deres pengekasse er blevet snydt for hele 1,5 milliarder kroner.

Tofts hårde kritik af Skat skyldes, at de, ifølge borgmesteren, bevidst har ventet med at indtaste de oplysninger, som kommunen har indsendt vedrørende dødsboene.

Loven dikterer, at den enkelte kommune skal have en tredjedel af skatten fra et dødsbo. Men det kræver, at kommunen har indberettet boopgørelsen til Skat, som derefter skal færdigbehandle og indtaste den, inden 1. maj i andet år efter dødsåret. Ellers går det fulde beløb til staten.

Borgmesteren i Gentofte Kommune mener nu, at Skat bevidst har ventet med at indtaste de vitale data til efter 1. maj i flere sager. Det med den konsekvens, at Gentofte Kommune, ifølge Hans Toft, er blevet snydt for mange millioner kroner.

Hans Toft har derfor iværksat sine embedsmænd i at undersøge sager i perioden 2007 til 2012, hvor kommunen har indleveret boopgørelsen i tide - men hvor Skat først har indtastet disse efter 1. maj.

Embedsmændenes arbejde giver ifølge kommunen dokumentation for, at Skat bevidst har nølet.

- Jeg mener, at det sker på en fuldstændig uacceptabel måde. Det fremstår, for mig, som om, at der er sket fifleri med love og regler, siger borgmester i Gentofte Kommune, Hans Toft, til TV 2 Lorry.

Sagsarbejdet for perioden 2007 til 2012 har medført, at Gentofte Kommune nu føler sig sikre i sin sag om, at Skat skylder dem penge for de 31 tilfælde, hvor sagen er færdigbehandlet hos Skat før 1. maj - men først indtastet efter.

- Beløbene til cirka syv millioner kroner, der føler vi os meget sikre på, at det er det beløb, som vi er blevet snydt for, siger borgmesteren.

Hvis ikke kommunerne får den tredjedel, som de har krav på, såfremt de har indleveret boopgørelsen i tide, så går alle pengene til statskassen. Men i Gentofte Kommunes 31 sager er det Skat, der har fejlet, siger borgmesteren.

- Det er Skats egne interne bogføring, der nu fører til, at man passerer en dato, som betyder, at staten - og ikke kommunen - får de penge, som vi mener, vi har retsmæssigt krav på.

Han bakkes op af skatteadvokaten Michael Bjørn Hansen, der kun har hovedrysten til overs for Skats sagsbehandling af dødsboerne i Gentofte Kommune.

- Jeg synes egentlig, at Hans Toft har en god sag. For det er noget mærkeligt noget, at Skat bare kan sløse i timerne og så komme over en frist - og pludselig er det penge lige ned i statskassen, siger Michael Bjørn Hansen til TV 2 Lorry.

Og Gentofte Kommune er heller ikke færdige med med Skat, lyder det.

- Så vi er langt fra færdige med at få oplysninger fra Skat, og være mere skeptiske overfor Skats måder at administrere love og regler på, siger Hans Toft til TV 2 Lorry.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

krusemyntegade.jpg

playHøjesteret sætter punktum i usædvanlig nabostrid

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere