Fra gadedreng i Tingbjerg til Michelinstjerne i Gentofte

Han voksede op i fattige kår i Tingbjerg - og stak som ung til søs. Nu er Erik Vildgaard og hans kone hædret med en Michelinstjerne.

Eric Vildgaard har med sin restaurant Jordnær i Gentofte sat kurs mod stjernehimlen med anerkendelse og hæder i form af en Michelinstjerne.

Men Eric Vildgaards rejse mod de gastronomiske stjerner startede et helt andet sted - med barndommen i Tingbjerg.   

- Vi kom fra lidt andre kår end de fleste, vil jeg sige. Det skal ikke lyde som en 'West Side Story'. Men vi voksede op med nogle meget fattige forældre. De gjorde alt, hvad de kunne med de få midler, de havde. Når min far lavede madpakke til os, så lavede han agurkespringere. Så det er noget vi har fået med hjemmefra, helt sikkert, fortæller Eric Vildgaard. 

Erics bror, Torsten Vildgaard, der også er en Michelin-hædret kok, fandt hurtigt ind på kokkesporet. Men Erik skulle først ud og se verden.

Eric Vildgaards kokke-karriere blev skydt i gang til søs i kabyssen.  
Eric Vildgaards kokke-karriere blev skydt i gang til søs i kabyssen.  

- Torsten gik i lære, og jeg tog ud at sejle. Det var det, man syntes, jeg skulle dengang. Her fandt jeg ud af, hvor vigtigt et måltid kan være. Når man stod i kabyssen, så gik man op i at lave mad. For man fik røvfuld, også fysisk, hvis man lavede noget dårligt mad.

Kokkekamp mellem brødre

quote Jeg snakkede med min bror i telefon, og han var meget meget stolt. Og det betyder jo noget at vise overfor min storebror, at jeg godt kan selv.

Eric Vildgaard, køkkenchef, Jordnær

Eric Vildgaards fremtid som kok blev skudt i gang på havet, og hans karriere har blandt andet taget ham forbi køkkenerne på Noma, Restaurant Tinggaarden og Fredensborg Store Kro. 

Men selvom han har hentet inspiration, hvor end han har arbejdet, så er det storebroren Torsten, der står tilbage som det helt store forbillede. Og han var også én af de første, Eric ringede til, da Michelin-hæderen var i hus:

- Jeg snakkede med min bror i telefon, og han var meget meget stolt. Og det betyder jo noget at vise overfor min storebror, at jeg godt kan selv. At jeg kan slå mit eget navn fast i form af en stjerne. Så det ikke kun er Torsten, der har den at prale af, lyder det fra Eric Vildgaard.

Parløb med hustru 

quote Vi ville gerne åbne vores eget sted. Så sagde hun: "Jeg har fundet location, prøv at kom med".

Eric Vildgaard, køkkenchef, Jordnær

Erik Vildgaards helt nære samarbejdspartner er en anden uundværlig person, nemlig hans kone Tina Vildgaard. Og Michelinstjernen er lige så meget hendes fortjeneste.

For Tina Vildgaard er hele årsagen til, at Restaurant Jordnær slog rødder midt i Gentofte, og at ægteparret valgte at sætte gang i blusset i det 350 år gamle Gentofte Hotels restaurant og køkken:

- Vi ville gerne åbne vores eget sted. Så sagde hun: "Jeg har fundet location, prøv at kom med".

Tina Vildgaard viste sin mand Hotel Gentofte, der nu efter en gennemgribende renovering huser Gentoftes nye Michelin-Restaurant. Her er man gået fra at have ualmindelig travlt til ekstremt travlt.

- Der er fuld tryk på. Vores bookinger gik helt amok i går. Vi er fuldt booket det næste halve år frem, fortæller Erik Vildgaard.

Med Michellinstjernen har Erik og Tina Vildgaard nået en milepæl. Og selvom det ikke tid til at miste jordforbindelsen, så eksisterer drømmen om flere stjerner.

- Det er jo en drøm der er gået i opfyldelse, at få en stjerne og så er det godt at drømme videre. For der er plads på brystet til lidt flere. Men ikke endnu. Nu skal vi bare lige nyde den første her.

Allerede nu kan du se hele Søndagsmagasinet om Eric Vildsgaard og restaurant Jordnær, som bliver sendt søndag d. 24. februar på TV 2 Lorry:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik