Efter redningsaktion: Vi bliver forvekslet med surfere i nød

Stand Up Paddlesurfing er så ny en sport i Danmark, at folk på land tror, at surferne er kommet i havsnød.

Da Politi og brandvæsen søndag satte en større redningsaktion i gang ud for Skodsborg, skete det efter en anmeldelse om, at flere surfere var i fare. 

Politiet fik anmeldelsen om brætsejlere i nød, da en kvinde kort efter klokken 15 ringede 112, og der blev sendt en båd  og en helikopter afsted.

Men alarmen viste sig at være ubegrundet. Der var nemlig tale om dyrkere af Stand Up Paddlesurfing. En forholdsvis ny sportsgren i Danmark, hvor surferen, som navnet antyder, står op og padler. 

Klokken 15.45 søndag padlede surferne selv ind til Bellevue Strand, hvor de mødte politiet og personligt kunne fortælle, at de ikke var i fare.  

Men det er ikke første gange, at folk på land reagerer på den nye sport:

- For to uger siden havde vi også en episode, hvor der blev ringet til politiet, fortæller Kristoffer Kristensen, formand for Bellevue SUP og Surf til TV 2 Lorry.

- Ved den lejlighed var der en kvinde, som troede, at der var tale om to børn langt ude på vandet, som var kommet i havsnød. men i virkeligheden var det to voksne medlemmer af vores klub. Og de var ikke i fare, siger han.

- Vi nåede heldigvis, at tale med kvinden. Dermed undgik vi, at en stor redningsaktion blev sat igang.

For Kristoffer Kristensen er det ikke en opfordring til at lade være med at kontakte politiet. Han beder bare om, at man lige kigger efter en ekstra gang, før man ringer 112.

Ifølge Kristoffer Kristensen vil en brætsejler, der er kommet i problemer, typisk vifte med armene eller lægge sig ned på sit surfbræt og forsøge at padle i land.

- Men det er virkelig en balancegang, og jeg ser da heller, at man ringer efter hjælp en gang for meget end en gang for lidt, siger han til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere