Efter møde med borgmester: Ministre kigger på helt nye værktøjer mod indbrud

Et vægterkorps kan være på vej i Gentofte Kommune.

01:08

Video: TV 2

Gentofte Kommune med borgmester Hans Toft (K) i spidsen har nu fået to af landets ministre til at undersøge mulighederne for yderligere tiltag mod indbrudstyverier i den velhavende kommune nord for København.

Det sker efter, at et såkaldt opgaveudvalg nedsat i januar bestående af borgere og politikere er kommet med forslag til at bekæmpe det store antal indbrudstyverier i kommunen. Øverst på listen står et vægterkorps og droner, der skal kunne stresse og gøre livet svært for indbrudstyvene, oplyser Hans Toft til TV 2 Lorry.

- Vi har respekt for at politiet gør et stort stykke arbejde inden for de ressourcer, de har, men når de ikke har ressourcer til at gøre, hvad der er borgernes berettigede forventninger, så må vi træde til, siger Hans Toft til TV 2 Lorry.

Kræver ny lovgivning

Men et vægterkorps, der eksempelvis skal have mulighed for at køre udrykningskørsel, kræver ny lovgivning. 

Borgmester Hans Toft har altså derfor fremlagt kommunens ambitioner over for justitsminister Nick Hækkerup (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S).

Og det er altså resulteret i, at embedsmænd i ministeriet nu vil se nærmere på de ønsker, kommunalbestyrelsen i Gentofte har. Det glæder den nordsjællandske borgmester.

- Vi er utålmodige på vores borgeres vegne, så vi så gerne, at vi fik de nødvendige tilladelser i denne måned eller den næste, men jeg synes, jeg har fået en meget stor vished for, at jeg får en afklaring i henseende til ministrenes svar inden nytår, siger Hans Toft til TV 2 Lorry.

Om Gentofte - Fri for Tyveri

  • Gentofte Kommune nedsatte den 28. januar 2019 et opgaveudvalg med deltagelse af 10 borgere og 5 politikere, der skulle finde løsninger på, hvordan kommunen og borgerne, blandt andet i samarbejde med politiet, kan bekæmpe og forebygge indbrud.

Opgaveudvalget formulerede fire konkrete tiltag:
•    "Vægterkorps - Gentofte"
•    "Nabohjælp - Gentofte"
•    Information og kommunikation
•    Tryghedsambassadører

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik