Efter millionunderskud: Nu skal Bellevue Teatret forklare sig

Kommunen vil nu have en forklaring fra ledelsen på, hvordan teatret vil genoprette økonomien. Men der er ingen krise, siger afgående direktør.

Det går ikke så helt godt for teatret i den karakteristiske Arne Jacobsen-tegnede teater på Strandvejen i Klampenborg.

quote Der er år, der giver overskud, og der er år, der giver underskud. Sådan er det, og sådan har det altid været på Bellevue Teatret. Der er intet usædvanligt ved det

Anette Vendelbo, afgående direktør, Bellevue Teatret

Ikke blot kom Bellevue Teatret ud af 2016 med et underskud på knap 1,2 millioner kroner. Direktøren har også sagt op, en systueleder og en regissør er fyret, ligesom der kun er meldt en forestilling ud for den kommende sæson. Det skriver lokalavisen Villabyerne.

Ledelsen afviser dog enhver tale om krise.

- Der er overhovedet ikke krise. Der er år, der giver overskud, og der er år, der giver underskud. Sådan er det, og sådan har det altid været på Bellevue Teatret. Der er intet usædvanligt ved det,” siger Anette Vendelbo, teatrets afgående direktør, til avisen.

Kun to forestillinger i denne sæson

Hos Gentofte Kommune, der årligt spytter 6,2 millioner i teatret, har man dog bedt om en redegørelse for hvordan ledelsen vil genoprette økonomien.

Kulturdirektør Torben Frølich siger til Villabyerne, at det er kommunens pligt at spørge ind til hvordan teatret vil komme på ret økonomisk kurs igen.

- Der står i årsrapporten, at budgettet for 2017 også skal nedjusteres på grund af et svigtende billetsalg i foråret, så vi vil gerne vide, hvad de vil gøre for at vende udviklingen, siger han.

Ifølge egnsteateraftalen med kommunen skal teatret lave to nyopsætninger og én stor forestilling årligt.

Alligevel har teatret i den kommende sæson 2017/2018 kun to forestillinger på plakaten: ’Folk og røvere i Kardemomme By’, der får premiere til november og stand up-showet ’Jan Gintberg redder verden’, der får premiere i januar 2018.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere