Det kan du lave i weekenden: Julemarked, Hamlet og oldtidshistorie

I weekenden kan du komme i julestemning på et slot, pleje dit kulturelle jeg til Hamlet-udstilling og du kan blive klogere på livet i Danmark for 7000 år siden.

02:49

Inspiration til oplevelser Video: Rudersdal Museer og Bernstorff Slot

Hvis du higer efter en oplevelse i weekenden, men mangler inspiration, så kan du læse med her.

Vi har nemlig, som vi plejer, når det er fredag, fundet tre spændende arrangementer som du kan tage til i weekenden, og som ligger i vores område.

Julemarked på et slot

Du kunne for eksempel tage til julemarked på Bernstorff Slot.

Her kan du komme i ægte julestemning, få smagsprøver og få klaret dine julegaveindkøb, alt i mens du nyder de smukke omgivelser. Lørdag og søndag har markedet åbent i tidsrummet 10-16, og du kan læse mere om arrangementer her

7000 år gammelt oldtidsfund

Hvis du godt kan vente lidt endnu med at komme i julestemning, så kan du i stedet slå vejen forbi Vedbækfundene i Holte.

Som navnet siger, kan du komme tæt på de oldtidsfund der er gjort i og omkring Vedbæk. Det tæller blandt andet 7000 år gamle grave, historiske smykker og meget mere. Du kan læse mere om arrangementet her.

Vild med Shakespeare

Vil du i stedet lidt tættere på nutiden, så kan du tage en tur forbi Marienlyst Slot i Helsingør. Lige nu huser slottet nemlig en Hamlet-udstilling med fotografier af de mange Hamlet-skuespil der har været opført gennem tiden.

Udstillingen er oprindelig lavet til King's College i London i anledning af en Shakespeare-konference tidligere i år, men nu er den blevet videreudviklet og tilpasset de danske rammer. Du kan læse mere om arrangementet her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?