Der er noget om snakken: To kommuner skændes om Bakken

Skal Bakken have lov til at holde åbent flere dage? Det spørgsmål deler politikerne i Gentofte og Lyngby-Taarbæk - som ellers er pålagt at finde fælles fodslag.

Gentofte og Lyngby-Taarbæk er røget i totterne på hinanden.

Igen kunne man tilføje. Og endnu engang er den kommunale strids kerne Dyrehavsbakken i Klampenborg.

De to kommuner har i årevis været ret så uenige om, hvilke krav der skal stilles til Bakken, når det handler om støj og åbningsdage.

Bakkens naboer bor i Gentofte, og netop Gentofte Kommune kæmper for at få strammet kravene til forlystelsesparken, der de seneste fem år har holdt åbent omkring 150 dage om året – i sommerhalvåret.

Lyngby-Taarbæk, derimod, er for en mindre lempelse af kravene til Bakken, der er verdens ældste forlystelsespark med et årligt besøgstal på omkring to millioner gæster.

quote Vi taler om at gå fremad, og det Gentofte Kommune vil er at gå baglæns

Simon Pihl Sørensen, Soc.dem., viceborgmester, Lyngby-Taarbæk

Klagenævn: Find en løsning sammen

Striden mellem de to kommuner har ad flere omgange været omkring Natur- og Miljøklagenævnets bord.

Da Bakkens parkeringspladser ligger i Gentofte Kommune, mens selve forlystelsesparken ligger i Lyngby-Taarbæk, fik de to kommuner i 2007 besked på at finde en løsning sammen. De skulle med andre ord i fællesskab udarbejde en miljøgodkendelse, der sætter rammerne for, hvad Bakken må – og ikke må – når det handler om støj, koncerter og meget andet.

Problemet er bare, at det ikke er lykkedes de to kommuner at blive enige.

- Vi taler om at gå fremad, og det Gentofte Kommune vil er at gå baglæns, lyder det fra Lyngby-Taarbæks viceborgmester, Simon Pihl Sørensen, Soc.dem.

Lyngby-Taarbæks viceborgmester Simon Pihl Sørensen, Soc.dem., mener, at nabokommunen er umulig at samarbejde med, fordi den vil rulle tingene tilbage...

Gentofte: Det er ugyldigt

Forleden besluttede Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse så at gå egne veje.

Kommunen har lavet sin egen miljøgodkendelse, der blandt andet giver Bakken lov til at holde åbent i efterårsferien og omkring jul.

Det er ikke faldet i god jord i Gentofte Kommune.

Her kalder formanden for teknik- og miljøudvalget, Karen Riis Kjølbye, Kons., nabokommunens miljøgodkendelse for ugyldig. Og kommunen vil nu klage til klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som klageinstansen i mellemtiden har ændret navn til.

... og i Gentofte mener Karen Riis Kjølbye, der er formand for miljø- og teknikudvalget, at Lyngby-Taarbæk glemmer naboerne.

Bakken: - Lyngby-Taarbæk forstår os

Bakkens direktør, Nils-Erik Winther, er derimod meget tilfreds med Lyngby-Taarbæks miljøgodkendelse:

- Jeg synes jo, det er dejligt, at Lyngby-Taarbæk forstår Bakken og vores ønske om at få nogle rammevilkår, som er nutidige, siger han til TV 2 Lorry.

I Gentofte mener Karen Riis Kjølbye, at Bakken i stedet skulle arbejde på at begrænse støjen endnu mere.

- De kan godt gøre noget mere, det kan man altid, siger hun.

Det er direktøren ikke enig i:

- Det er jo ikke den mekaniske støj, der støjer, det er jo glædeshvin. Og jeg kan jo ikke som direktør for en forlystelsespark fortælle vores glade gæster, de skal holde op med at hygge sig i vores rutsjebaner og andre ting.

Bakkens direktør Nils-Erik Winther siger, at Bakken er et aktiv for begge kommuner.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik