Biografejer rørt over lokale borgeres særlige indsats

Biograf var tæt på at lukke, da coronakrisen ramte - men nu har lokalbefolkningen taget sagen i egen hånd.

00:42

- Det viste sig, at det ikke bare var min biograf - det er virkelig Gentoftes biograf, siger biografejeren. Video: TV 2 Lorry

Stædige lokale borgere har gjort en verden til forskel for Gentofte Kino. 

Biografen oplever således i disse dage ekstraordinær stor opbakning blandt lokalbefolkningen, siger biografejer Sune Lind Thomsen til TV 2 Lorry. 

Læs også Biograf risikerer at bukke under på grund af hul i lovgivningen

- Folk fra lokalbefolkningen har spurgt, om de kan få lov til at købe et gavekort, 'kan vi få lov til at købe billetter allerede' og 'kan vi købe 10-turskort'. Der er kommet et cashflow. De (lokalbefolkningen, red.) har skrevet læserbreve, de har været i medierne, de har skubbet på og sagt, den her biograf må ikke lukke, siger Sune Lind Thomsen til TV 2 Lorry. 

Det er virkelig Gentoftes biograf og det er jo rørende

Biografejer Sune Lind Thomsen

Biografen var ellers tæt på at lukke, da coronakrisen ramte. 

Sune Lind Thomsen var ny ejer af biografen, og derfor betød et hul i lovgivningen, at biografen ikke kunne fø støtte som andre biografer, da Danmark lukkede ned. Det kan du læse mere om her. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

  Foto: TV 2 Lorry

Det fik lokalbefolkingen i Gentofte op ad stolene. Det har betydet meget for Sune Lind Thomsen. 

- Det viste sig, at det ikke bare var min biograf - det er virkelig Gentoftes biograf og det er jo rørende. Jeg har gået og troet, at det bare var noget, der var særligt for mig. Det var det ikke, det var også utrolig særlig for de folk, der kommer her, og som altid har kommet her, siger Sune Lind Thomsen

Læs også Endnu et københavnsk plejehjem er ramt af coronasmitte

Den store opbakning har blandt andet gjort det muligt at købe en maskine, der kan vise 70mm film, som man ellers tidligere kun har kunne opleve i Imperial i København. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?