Beboere evakueres af "sikkerhedsmæssige årsager" - politiet ransager anholdtes lejlighed

Nordsjællands Politi evakuerer fredag aften en række lejligheder på Rådhusvej i Charlottenlund. Det sker efter et voldsomt overfald tidligt fredag morgen.

Opdateret klokken 18.34
Artiklen er opdateret ed nyt om, at politiet ransager den anholdtes lejlighed og har evakuert beboere.

Nordsjællands Politi er fredag aften til stede på Rådhusvej i Charlottenlund, hvor man er ved at ransage en adresse.

Det oplyser politikredsen på Twitter.

Ransagningen sker i relation til anholdelsen af en 40-årig mand, der tidligere fredag eftermiddag blev anholdt efter et overfald fredag morgen nær Charlottenlund Travbane, hvor en kvinde blev udsat for grov vold.

- I forbindelse med den videre efterforskning rettet mod den anholdte 40-årige mand er det nødvendigt at foretage ransagning på en adresse på Rådhusvej, skriver politiet.

(artiklen fortsætter efter billedet).

Nordsjællands Politi er lige nu i gang med at evakuerer en række lejligheder.
Nordsjællands Politi er lige nu i gang med at evakuerer en række lejligheder.
Foto: presse-fotos.dk

Politiet oplyser, at man grundet "sikkerhedsmæssige årsager" har valgt at evakuere nogle lejlighedsopgange og lukke for trafikken på en række veje i området.

- Da vi ikke kan udelukke noget så tidligt i efterforskningen, har vi af sikkerhedsmæssige årsager valgt at evakuere nogle lejlighedsopgange på Rådhusvej, og vi lukker af for trafikken på nogle veje i området. Vi beklager den ulempe, det må medføre.

Politiet oplyser omkring lokken 18.30, at de på nuværende tidspunkt ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Underrubrik 

Politiet modtog fredag morgen klokken 07.15 en anmeldelse om, at en kvinde var blevet udsat for grov vold under en episode nær Charlottenlund Travbane.

Kvinden er blevet behandlet på skadestuen, men pressevagten kan ikke oplyse, hvor skadet kvinden er. Det er også uvist, om kvinden er blevet udskrevet igen.

Siden jagtede politiet gerningsmanden med droner og patruljehunde. Politiet har nu indstillet eftersøgningen og formoder, at den 40-årige er gerningsmanden. Han blev anholdt klokken 14.25.

- I området har vi klokken 14.25 anholdt en 40-årig mand, skønnet psykisk uligevægtig, som vi formoder er gerningspersonen, oplyste politikredsen tidligere på dagen.

Lejlighed ransaget

Opstiller mobil politistation

I forbindelse med eftersøgningen har Nordsjællands Politi dagen igennem været massivt til stede i et større område omkring Charlottenlund.

- Vi drosler nu vores tilstedeværelse i området ned, men efterforskningen fortsætter. Det skal bl.a. også vurderes, om der skal ske fremstilling i morgen, lød det.

På baggrund af hændelsen vil politiet lørdag mellem klokken 10.00 og 16.00 være til stede med vores mobile politistation ved Charlottenlund Station.

- Her er borgere velkomne til at komme forbi og få en snak med vores områdebetjente.

Lukkede station

Voldsepisoden skete fredag morgen i krydset ved Ordrup Jagtvej og Traverbanevej og drejer sig om et groft overfald på en kvinde, som efterfølgende er blevet skadestuebehandlet.

Flere politipatruljer har ledt efter manden i et område, der strækker sig fra Jægersborg Station til Charlottenlund Slot, oplyste politiets kommunikationsmedarbejder til Ritzau. Der var tilsyneladende tale om en massiv indsats.

Efterforskningen fik fredag formiddag lukket Jægersborg Station ned i omkring tre timer. Ligeledes førte arbejdet til længere rejsetider på en række s-togslinjer.