Au pairs tæller som flygtninge i Gentofte

Au pairs, der arbejder for danske familier i Gentofte, er med til at holde flygtningekvoten nede. De bliver talt med, når Udlændingestyrelsen skal tildele kommunen nye flygtninge.

De omkring 771 au pairs, der i dag arbejder for familier i Gentofte Kommune, holder antallet af flygtninge i kommunen nede. For ifølge Udlændingestyrelsen tæller andelen af indvandrere og flygtninge fra tredjelande med, når fordelingen skal udregnes, og filippinerne er med i puljen. Det skriver Villabyerne.

"Alle indvandrede udlændinge fra tredjelande tæller med i kriterium 2: kommunernes andel af indvandrere og flygtninge. Således også au pairs og andre," skriver Nils Bak, pressechef i Udlændingestyrelsen, i et svar til Villabyerne.

I 2015 modtog Gentofte Kommune 104 flygtninge og står lige nu til at skulle modtage 117 i 2016.

Udlændingestyrelsen vil ikke svare på, hvilke konsekvenser det ville få for kommunens tildeling af flygtninge, hvis bestemte typer indvandrere bliver trukket fra.

"De skulle i givet fald trækkes fra i alle kommuner, og det ville påvirke fordelingen for samtlige kommuner," skriver Nils Bak.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

panum instituttet

Nu skal duerne skydes

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere