44-årig mand sigtes for dødstrussel mod Hans Toft

En mand fra Rødby er fængslet for at have truet Gentoftes borgmester på livet. Han var utilfreds med Tofts flygtningepolitik.

Foto: Erik Refner - Scanpix

En 44-årig mand fra Rødby blev så utilfreds med Gentofte Kommunes håndtering af de flygtninge, kommunen skal tage sig af, at han søndag kort før klokken 18 ringede til Gentoftes borgmester, Hans Toft, Konservative, med en regulær dødstrussel.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende tirsdag.

- Borgmesteren tog ikke telefonen, men den 44-årige indtalte på telefonsvaren, at hvis de to mødtes, ville borgmesteren dø, fortæller politikommissær Claus Jørgen Pedersen hos Lokal Efterforskning i Nakskov under Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Læs også Gentofte vil betale for at flygtninge bor andre steder

Varetægtsfængslet i 14 dage

Mandag morgen mødte politiet op hos den 44-årige på hans adresse i Rødby og anholt ham uden dramatik.

Tirsdag formiddag blev den 44-årige fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing og sigtet efter straffelovens paragraf 119, som handler om forbrydelser mod den offentlige myndighed. Strafferammen er op til otte års fængsel.

- I grundlovsforhøret erkendte den 44-årige mand, at have fremsat dødstrusler og han blev varetægtsfængslet i 14 dage og vi går nu ind i en nærmere efterforskning, fortæller Claus Jørgen Pedersen til Lolland-Falsters Folketidende.

Har også truet statsministeren

Ifølge avisen er den 44-årige mand kendt af politiet for lignende sager. Han har blandt andet en verserende sag i Københavns Byret for dødstrusler mod statsminister Lars Løkke Rasmussen, Venstre.

Dødstruslerne kom efter at Hans Toft i et interview med TV 2 advokerede for, at kommuner bør have lov til at finde boliger til flygtninge i en anden kommune. Noget, der for Gentofte er relevant, fordi der er for få og for dyre boliger, mener borgmesteren.

- Vi skulle have lov til at placere flygtningene i en anden kommune i eksisterende bygninger, men måske også få lov til at opføre almene boliger i en anden kommune, tæt på vores egen, sagde Hans Toft blandt andet til TV 2.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Gentofte Kommune, og herfra lyder det at Hans Toft ikke ønsker at kommentere sagen. 

Læs også S: Gentofte bør ikke tørre integrationsindsatsen af på andre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik