44-årig mand sigtes for dødstrussel mod Hans Toft

En mand fra Rødby er fængslet for at have truet Gentoftes borgmester på livet. Han var utilfreds med Tofts flygtningepolitik.

En 44-årig mand fra Rødby blev så utilfreds med Gentofte Kommunes håndtering af de flygtninge, kommunen skal tage sig af, at han søndag kort før klokken 18 ringede til Gentoftes borgmester, Hans Toft, Konservative, med en regulær dødstrussel.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende tirsdag.

- Borgmesteren tog ikke telefonen, men den 44-årige indtalte på telefonsvaren, at hvis de to mødtes, ville borgmesteren dø, fortæller politikommissær Claus Jørgen Pedersen hos Lokal Efterforskning i Nakskov under Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Varetægtsfængslet i 14 dage

Mandag morgen mødte politiet op hos den 44-årige på hans adresse i Rødby og anholt ham uden dramatik.

Tirsdag formiddag blev den 44-årige fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing og sigtet efter straffelovens paragraf 119, som handler om forbrydelser mod den offentlige myndighed. Strafferammen er op til otte års fængsel.

- I grundlovsforhøret erkendte den 44-årige mand, at have fremsat dødstrusler og han blev varetægtsfængslet i 14 dage og vi går nu ind i en nærmere efterforskning, fortæller Claus Jørgen Pedersen til Lolland-Falsters Folketidende.

Har også truet statsministeren

Ifølge avisen er den 44-årige mand kendt af politiet for lignende sager. Han har blandt andet en verserende sag i Københavns Byret for dødstrusler mod statsminister Lars Løkke Rasmussen, Venstre.

Dødstruslerne kom efter at Hans Toft i et interview med TV 2 advokerede for, at kommuner bør have lov til at finde boliger til flygtninge i en anden kommune. Noget, der for Gentofte er relevant, fordi der er for få og for dyre boliger, mener borgmesteren.

- Vi skulle have lov til at placere flygtningene i en anden kommune i eksisterende bygninger, men måske også få lov til at opføre almene boliger i en anden kommune, tæt på vores egen, sagde Hans Toft blandt andet til TV 2.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Gentofte Kommune, og herfra lyder det at Hans Toft ikke ønsker at kommentere sagen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Særlig duft fik snusfornuftige betjente på sporet - skunklaboratorium med 347 planter afsløret

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere