43-årig fængslet for frihedsberøvelse og trusler

En 43-årig mand fra Hellerup er nu varetægtsfængslet for at have frihedsberøvet og truet en kvindelig bekendt i en lejlighed i Holte fredag formiddag.

Manden blev anholdt sent fredag, hvor politiet ransagede hans lejlighed i Hellerup og en anden lejlighed, som han har tilknytning til, på grund af mistanke om at han opbevarede våben og sprængstoffer.

Der blev fundet fem kraftige skydevåben, men intet sprængstof. Manden er imidlertid på nuværende tidspunkt ikke sigtet for overtrædelse af våbenloven, oplyser anklageren i sagen, advokaturchef Niels Vejlby Hansen, Nordsjællands Politi.

Til gengæld omfatter politiets sigtelser mod manden også et tilfælde af vold mod den samme kvinde, som han mistænkes for at have gjort sig skyldig i ved en tidligere lejlighed.

Ved et grundlovsforhør i Retten i Hillerød lørdag formiddag nægtede den 43-årige sig skyldig i sigtelserne, men en dommer valgte at varetægtsfængsle ham foreløbig frem til den 14. september.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og derfor er der hverken oplysninger om motivet til frihedsberøvelsen af kvinden eller om baggrunden for politiets mistanke om, at manden kunne være i besiddelse af sprængstoffer og våben, som måske var ulovlige.

Politiet fik fredag formiddag en anmeldelse af, at en kvinde i Holte havde været frihedsberøvet og var blevet udsat for tvang og trusler.

Kort efter anholdt politiet den formodede gerningsmand i hans lejlighed på Lille Strandvej i Hellerup nord for København.

Efter en langvarig politiaktion med deltagelse af forsvarets ammunitionsryddere kunne politiet fredag aften meddele, at frygten for, at der var sprængstoffer i lejligheden havde vist sig ubegrundet.

Imidlertid var der fundet fem kraftige skydevåben, som det tilsyneladende har vist sig, at manden har våbentilladelse til.

Under politiaktionen var området omkring mandens lejlighed afspærret, og 14 nabolejligheder i fem opgange evakueret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere