18 stålsøjler gennemtæret: Indgangsparti til hal i fare for at kollapse

En gennemgang af de bærende søjler ved Kildeskovshallens indgangsparti har vist, at stålsøjlernes stand er så dårlig, at indgangspartiet i værste fald kan styrte sammen.

I forbindelse med en gennemgang af Kildeskovshallen i Gentofte har Gentofte Ejendomme tjekket tilstanden på de 18 stålsøjler, der bærer indgangspartiet.

Og resultatet er nedslående.

De 18 søjler, som er af stål, er næsten helt gennemtærede, og det forringer søjlernes bæreevne. 

Det fremgår af et referat fra mandagens byrådsmøde i Gentofte, hvor sagen blev behandlet.

Det oplyses, at søjlernes tilstand i værste fald kan føre til ulykker, og derfor bør skaden udbedres snarest muligt.

- Det viser sig efter gennemførelse af destruktive undersøgelser, at det stål, der er inde i søjlerne, visse steder er tæt på at være gennemtæret.

- En del af søjlernes bæreevne er derfor forringet, og i værste fald er der fare for, at de kan kollapse, står der blandt andet i referatet fra byrådsmødet.

Irriterende fejl

Det var et enstemmigt byråd, der besluttede sig for at bevilge to millioner kroner til udbedring af søjlerne.

Alligevel ærgrer det Brigitta Rick, der er medlem af Gentoftes byråd for SF, at skulle bruge penge på netop dette område.

- Det er jo et unikt byggeri, men det er ret irriterende, at der kommer sådan nogle fejl, som nu skal udbedres til flere millioner kroner, siger hun til TV 2 Lorry.

Indtil søjlerne er forbedret er der stillet understøttelse op til Kildeskovshallens indgangsparti, og brugere af hallen kan, hvis alt går efter planen, fortsætte med at bruge hallen som normalt.

Kildeskovshallen er tegnet af arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen og kaldes af Dansk Arkitektur Center for en af de smukkeste sports- og svømmehaller i dansk efterkrigsarkitektur.

Se videoen om Karen og Ebbe Clemmensen i vores serie om Arkitekternes egne huse

Karen og Ebbe Clemmesen var både tætte som ægtefolk og partnere. I dokumentaren om deres eget hus, ser vi også på designet af Kildeskovshallen og idéen bag de særlige søjler.