16.215 underskrifter: Borgergruppe kæmper mod kommunen for at bevare grusmark

En borgergruppe i Gentofte er bekymrede for byggeplaner tæt på et grønt område, men kommunens borgmester forstår ikke bekymringen.

En borgergruppe i Gentofte er dybt frustrerede over kommunens planer om at bygge tæt på et grønt område.

Gruppen har indsamlet mere end 16.000 underskrifter imod byggeriet ved Forstbotanisk Have tæt på Charlottenlund Station. Gentofte Kommune planlægger at bruge en tom grusmark til at opføre nye boliger, men borgergruppen er bekymrede for at buske, træer og fugleliv vil tage skade.

Den tomme grusplads ligger lige ved siden af Forstbotanisk Have i Charlottenlund, og her ønsker Gentofte Kommune at bygge nye boliger på tom grusmark ved siden af det grønne område, men det møder modstand fra borgergruppe,
Den tomme grusplads ligger lige ved siden af Forstbotanisk Have i Charlottenlund, og her ønsker Gentofte Kommune at bygge nye boliger på tom grusmark ved siden af det grønne område, men det møder modstand fra borgergruppe,
Foto: TV 2 Lorry

Gruppens talskvinde Lea Gram Jacoby dukkede derfor op sammen med en række andre  bekymrede borgere på kommunalbestyrelsesmøde mandag aften for personligt at aflevere de mange underskrifter til borgmester Hans Toft.

- Vi håber bare på at få lov til at aflevere dem. Vi har forsøgt at få et møde i stand rigtig mange gange, men det har ikke lykkedes, så nu er vi mødt op her, lød det fra Lea Gram Jacoby inden mødet startede.

- Forstbotanisk Have indeholder flere hundrede år gamle træer og planter og huser et rigt dyreliv, som vil lide skade ved bebyggelse, siger Lea Gram Jacoby.

"Vi prioriterer boliger over grusmark"

En borgergruppe i Gentofte er dybt frustrerede over kommunens planer om at bygge tæt på et grønt område.

Borgmester Hans Toft, Konservative, forstår dog ikke borgernes bekymring for at der bliver bygget på grus-grunden, der i øvrigt bruges til loppemarked på sommersøndage.  For nye bygninger er vigtige for kommunen.

- Det er vigtigt fordi, vi har 1600 unge mennesker stående på en venteliste til ungdomsboliger, og vi har folk med boligsocialt behov, som står og venter på at få en almen familiebolig. Dem prioriterer vi, før vi prioriterer loppemarked og at den grusmark skal bare få lov til at blive liggende, som den har gjort i årtier, uden at der er nogen, der har gjort noget ved den, siger Hans Toft.

Et stort flertal, nemlig 18 ud af 19 medlemmer i kommunalbestyrelsen går ind for byggeriet, som skal bestå af 106 lejligheder, hvoraf 25 af dem skal være ungdomsboliger.

Indgang til det grønne område i Forstbotanisk Have.
Indgang til det grønne område i Forstbotanisk Have.
Foto: TV 2 Lorry

Høring på vej

Men trods de fremskredne byggeplaner, nægter borgergruppen at give op. I næste måned starter selve høringen om byggeprojektet i Charlottenlund, og her vil gruppen fortsat argumentere for deres sag.

- Vi kæmper absolut videre. Vi er rigtig glade for, at vi kunne aflevere underskrifterne, som vi var i tvivl om, at vi kunne få lov til. Vi har mange ting i ærmet, så vi kæmper videre og forbereder høringen, siger Lea Gram Jacoby.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere