FV15: Valgplakater i København bliver hærget

Valgplakater i København bliver udsat for metodisk hærværk. Trist, mener en folketingskandidat - helt okay, mener en anden.

'Krigsforbryder', 'klasseforræder' og 'pengepuger'. Det er blot nogle af de lidet flatterende mærkater, folketingskandidater i København - bogstaveligt talt - har fået klistret på sig under valgkampen.

Politikernes valgplakater bliver systematisk udsat for hærværk - blandt andet på Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg i København.

Folkene bag unoderne lader ikke til at være partiske - for nu at formulere det sådan. De har i hvert fald kastet sig over alt fra de radikales Niels Wanning over socialdemokraternes Lars Aslan Rasmussen til Venstres Jan E. Jørgensen.

De ramte politikere har meget forskellige meninger om hærværket.

- Det er enormt trist at ens valgplakater bliver hærget på den her måde. I et demokrati skal man kunne stille op uden at blive udsat for chikane, lyder det fra Lars Aslan Rasmussen.

Den holdning deler de radikales Niels Wanning ikke. Han opfatter hærværket som kommunikation fra befolkningen.

- Vælgerne har et budskab, lige så vel som politikerne har et budskab. Jeg mener selvfølgelig ikke, at jeg er krigsforbryder, men man må forholde sig til indholdet i budskabet, og så må vi tage debatten derfra, siger han.

Niels Wanning påpeger, at der er lettere måde at komme i kontakt med politikerne på.

- I de her Facebook- og Twitter-tider, hvor politikerne er blevet meget tilgængelige, synes jeg egentlig, det er en lidt klodset måde at kommunikere på. Vi er tilgængelige stort set hele døgnet på sociale medier, hvis man vil i kontakt med os, lyder det fra Niels Wanning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere