FV15: Talkrig på fuldt blus efter kampagner

Der er blevet færre ansatte i kommunerne, men det er, fordi pengene er brugt anderledes, siger Socialdemokraterne.

Diskussionen om tal kører igen for fuldt blus i valgkampens afsluttende fase. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) satte tirsdag Venstres sind i kog med et brev til 1,5 millioner danske husstande, hvori hun advarede mod Venstres udgiftsstop i den offentlige sektor.

Det har fået Venstre til at svare igen helsidesannoncer, der er indrykket i landsdækkende og regionale dagblade onsdag. Her har 56 venstrefolk skrevet under på en annonce med overskriften "Godt, det snart bliver hverdag igen!".

Men den annonce får til gengæld Socialdemokraterne til at fare i flint. Venstre hævder nemlig i annoncen, at Thornings regering har skåret ned i velfærden.

- Til gengæld er det sandt, at der under Helle Thornings ledelse er fjernet mere end fire milliarder kroner og dermed 12.600 fuldtidsstillinger fra den kommunale kernevelfærd, skriver Venstre.

Transportminister Magnus Heunicke (S) giver Venstre ret i, at der er fjernet 12.600 fuldtidsstillinger fra den kommunale velfærd. Men det skyldes ifølge ham, at pengene er brugt andre steder i den offentlige sektor.

- Medicin i den kommunale velfærd, hjælpemidler og undervisningsmaterialer er blevet dyrere, siger Magnus Heunicke.

Han nævner som eksempel, at folkeskolerne i dag bruger mere moderne og dyrere undervisningsmaterialer.

- Min mormor var ramt af kræft, og der fik hun også en hospitalsseng hjem til sig selv, betalt af den kommunale ældrepleje. Når der bliver flere ældre, der skal have sådan en hospitalsseng, er det med til at øge udgifterne, siger han.

- Hvis vi i stedet for havde haft nulvækst, havde der været 21.000 færre offentligt ansatte, siger Magnus Heunicke.

Tal fra Finansministeriet viser, at de kommunale serviceudgifter var på 231,9 milliarder kroner i 2014, mens de var på 231,4 milliarder kroner i 2011, da Helle Thorning-Schmidt blev statsminister.

Derudover blev regeringen, Venstre og Konservative i forbindelse med finansloven for 2014 enige om at tilføre ældreområdet en milliard kroner årligt frem til 2017.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere