FV15: Samuelsen tæt på fordobling af stemmer

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, får markant flere personlige stemmer i Nordsjælland end i 2011.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, scorer flest personlige stemmer i Nordsjællands Storkreds. Han får 20.565 stemmer. Ved seneste valg hentede han 11.805 krydser.

Den solide fremgang til Samuelsen betyder, at han trækker endnu en kandidat fra Liberal Alliance med ind i Folketinget. Det bliver May-Britt Buch Kattrup, der fik 639 stemmer.

Valgkredsens to øvrige vindere er Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som går henholdsvis et og to mandater frem.

Det betyder, at afgående sundhedsminister Nick Hækkerup (11.546 stemmer) og tidligere børne- og undervisningsminister Christine Antorini (8193 stemmer) er genvalgt til Folketinget. De får følgeskab af partifællen Pernille Schnoor.

DF vinder tre mandater på tinge. Pia Adelsteen er genvalgt med 3179 personlige stemmer og får følgeskab af Malene Harpsøe, der med 3521 stemmer gør comeback i Folketinget. Jan Erik Messmann får det tredje DF-mandat.

De Radikale mister et af partiets to mandater i Nordsjælland. Men afgående udenrigsminister Martin Lidegaard, der har overtaget EU-kommissær Margrethe Vestagers plads, klarer pynten og kommer i Folketinget. Partifællen Helle Løvgreen Mølvig ryger ud.

Venstre taber et af sine fire mandater. Sundhedsordfører Sophie Løhde fik det næsthøjeste antal personlige stemmer i storkredsen (11.832) og ryger dermed lige tilbage på Christiansborg.

Tidligere minister Claus Hjort Frederiksen følger efter med 8222 stemmer, og tredje V-mandat får Hans Andersen.

Den konservative Mette Abildgaard bevarer det eneste K-mandat i storkredsen. Det gik i 2011 til tidligere partileder Lars Barfoed, som denne gang opstillede på Frederiksberg, men tabte valget og ryger ud af Folketinget.

SF bevarer sit enlige mandat. Det går til Trine Torp, som er byrådsmedlem i Halsnæs, mens Enhedslisten får valgt Maria Reumert Gjerding.

Alternativet vinder et mandat. Det går til det fremstormende partis miljøordfører, Christian Poll, som fik et personligt stemmetal på 1622.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere