FV15: Regeringen vil bruge en milliard på miljø

Frem til 2020 vil regeringen afsætte én milliard kroner til mere natur og nye investeringer i klima og energi.

- Det Danmark, vi leverer videre til vores børn, skal være grønnere end i dag. Det skal i højere grad drives af grøn energi, og naturen og miljøet skal have det bedre.

Det fastslår SR-regeringen i det fælles miljøudspil, "Et grønnere Danmark", som miljøminister Kirsten Brosbøl (S) og klimaminister Rasmus Helveg-Petersen (R) torsdag præsenterer på Samsø.

- Vi vil fortsætte den grønne omstilling af Danmark. Det kræver vilje til at prioritere et mere bæredygtigt samfund og til at tage de klima-, natur- og miljøudfordringer alvorligt, som det danske samfund konfronteres med, hedder det i udspillet.

Udspillet indeholder en række forskellige tiltag. Blandt andet vil regeringen gøre Danmark til verdens bedste cykelland for at gavne danskernes sundhed og gøre klimaet og luften renere.

Regeringen har allerede afsat en milliard kroner årligt til bedre og billigere kollektiv transport frem mod 2020, herunder cykelinvesteringer. Nu vil man blandt andet etablere en ny cykelpulje, som giver kommunerne 50 procent medfinansiering til at bygge nye cykelstier.

Regeringen vil også etablere mere og bedre natur i Danmark ved at veksle udpint landbrugsjord til rig natur ved at udtage flere lavbundsjorde fra landbrugsdriften til gavn for klimaet og vandmiljøet.

Regeringen vil desuden have mere urørt skov for at beskytte biodiversiteten i de danske skove. Derfor skal der tages nye skridt frem mod 2016 for at nå målet om mere urørt skov.

- Regeringen er ved at udarbejde et nationalt skovprogram og har også med Naturplan Danmark sat hastigheden op i forhold til at beskytte biodiversiteten i de danske skove.

- Ligesom vores §3-beskyttede naturarealer er urørt skov et godt redskab til at få skabt bedre livsbetingelser for de forskellige arter, fastslår regeringen i udspillet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lynetteholmen ny tegning

playOverborgmester om Lynetteholm: "Det er en fuldstændig normal demokratisk proces"

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

20201222-160250-L-1920x1280we

Vil fjerne en tredjedel af parkeringspladser på gaden - kan øjne støtte fra borgerlige

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere