FV15: Prognose: Özlem og Lidegaard på vippen

Ifølge den seneste prognose fra Altinget.dk ser det sort ud for flere prominente politikere. Blandt andre SFs Özlem Cekic og udenrigsminister Martin Lidegaard.

Flere store politikere går en skæbnesvanger dag og aften i møde.

I København er der lagt op til et ægte SF-drama. Den seneste prognose fra Altinget.dk viser, at SF formentlig går tilbage i hovedstaden og derfor rækker stemmerne kun til et mandat. Og det går til partiformaden Pia Olsen Dyhr.

Dermed står SF-profilen Özlem Cekic til at ryge ud af Folketinget.

Radikalt blodbad

I Nordsjælland ser det ikke særlig positivt for de radikale. Og derfor er det kritisk, om den nuværende udenrigsminister Martin Lidegaard får stemmer nok til at blive valgt. I øvrigt er han ikke medlem af folketinget i øjeblikket, det er nemlig ikke nødvendigt for at være minister.

Og den radikale tilbagegang bliver også dyr i Sjællands storkreds, hvor Zenia Stampe og nuværende klimaminister Rasmus Helveg Petersen formentlig skal kæmpe om et enkelt mandat.

I Københavns Storkreds ventes det, at det radikale blodbad forstætter. Ifølge prognosen vil partiet ikke få stemmer nok til, at Lone Loklindt kan genvide sin plads i folketinget.

Venstre går tilbage

Meget tyder på at Venstre går tilbage i Københavns Storkreds. Tre mandater bliver til to. Søren Pind er sikker på det ene mandat. Til gengæld skal Martin Geertsen og Jan E. Jørgensen formentlig kæmpe om det sidste.

Afhoppere presser gamle kendinge

I Sjællands Storkreds bliver kredsens faste socialdemokratiske kandidater truet af nye, men kendte ansigter. Både det tidligere Enhedslisten-medlem Pernille Rosenkrantz-Theil og tidligere SF-minister Astrid Krag har skiftet parti til Socialdemokraterne og stiller op i Sjællands Storkreds.

Dermed kan det se kritisk ud for de gamle S-kendinge Ole Hækkerup, Mette Gjerskov og Rasmus Horn Langhoff.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere