FV15: Prognose: Özlem og Lidegaard på vippen

Ifølge den seneste prognose fra Altinget.dk ser det sort ud for flere prominente politikere. Blandt andre SFs Özlem Cekic og udenrigsminister Martin Lidegaard.

00:36

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Flere store politikere går en skæbnesvanger dag og aften i møde.

I København er der lagt op til et ægte SF-drama. Den seneste prognose fra Altinget.dk viser, at SF formentlig går tilbage i hovedstaden og derfor rækker stemmerne kun til et mandat. Og det går til partiformaden Pia Olsen Dyhr.

Dermed står SF-profilen Özlem Cekic til at ryge ud af Folketinget.

Radikalt blodbad

I Nordsjælland ser det ikke særlig positivt for de radikale. Og derfor er det kritisk, om den nuværende udenrigsminister Martin Lidegaard får stemmer nok til at blive valgt. I øvrigt er han ikke medlem af folketinget i øjeblikket, det er nemlig ikke nødvendigt for at være minister.

Og den radikale tilbagegang bliver også dyr i Sjællands storkreds, hvor Zenia Stampe og nuværende klimaminister Rasmus Helveg Petersen formentlig skal kæmpe om et enkelt mandat.

I Københavns Storkreds ventes det, at det radikale blodbad forstætter. Ifølge prognosen vil partiet ikke få stemmer nok til, at Lone Loklindt kan genvide sin plads i folketinget.

Venstre går tilbage

Meget tyder på at Venstre går tilbage i Københavns Storkreds. Tre mandater bliver til to. Søren Pind er sikker på det ene mandat. Til gengæld skal Martin Geertsen og Jan E. Jørgensen formentlig kæmpe om det sidste.

Afhoppere presser gamle kendinge

I Sjællands Storkreds bliver kredsens faste socialdemokratiske kandidater truet af nye, men kendte ansigter. Både det tidligere Enhedslisten-medlem Pernille Rosenkrantz-Theil og tidligere SF-minister Astrid Krag har skiftet parti til Socialdemokraterne og stiller op i Sjællands Storkreds.

Dermed kan det se kritisk ud for de gamle S-kendinge Ole Hækkerup, Mette Gjerskov og Rasmus Horn Langhoff.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik