FV15: DF vil have mere overvågning og politi

2000 flere politibetjente, genindførelse af grænsekontrol og mere videoovervågning står højt på DF-ønskeliste.

2000 flere betjente, øget videoovervågning i landets større byer, en politiskole i Jylland og genindførsel af grænsekontrol.

Det er hovedpunkterne i den politipakke, Dansk Folkeparti ønsker at gennemføre de kommende fire år.

Samlet set vil partiet bruge fem milliarder kroner på initiativerne, oplyser Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til Ritzau.

- Hvis ikke det havde været for videoovervågningen i indre København efter terroraktionen, ville det ikke have kunnet lade sig gøre at få billeder af gerningsmanden. I den forbindelse foreslår vi et centralt register over den overvågning, der er i dag, plus en udvidet overvågning af den centrale del af København og andre byer, siger Peter Skaarup.

Pengene skal komme fra ulandsbistanden, hvorfra Dansk Folkeparti vil tage 2,5 milliarder kroner.

Derudover mener Peter Skaarup, at det vil være muligt at nedbringe udgifterne til asylansøgere med en milliard kroner, og endelig vil partiet bremse de selskabsskattelettelser, der er undervejs.

Dermed skulle facit gerne være fem milliarder kroner, og de penge skal altså blandt andet også gå til at genindføre grænsekontrol i stil med den aftale, der blev indgået, senest Lars Løkke Rasmussen (V) var statsminister.

Her blev Dansk Folkeparti enig med VK-regeringen om blandt andet at investere i kontrolanlæg ved de danske grænser og permanent at stationere toldere ved den dansk-tyske grænse, Øresundsforbindelsen samt ved havne og lufthavne.

- Det mente Venstre og Konservative var fint dengang, og så forventer jeg også, at vi kan lave det efter et folketingsvalg i samme form, siger Peter Skaarup.

Forslaget om grænsekontrol ligger højt på Dansk Folkepartis ønskeliste, men Peter Skaarup understreger, at Dansk Folkeparti ikke stiller ultimative krav.

- Men det er klart, at kigger vi i krystalkuglen for de kommende år, er der ingen tvivl om, at antallet af politibetjente er for lavt. Vi skal have udvidet antallet af politibetjente, og vi skal også have en politiskole i Jylland til at tage sig af den udvidelse, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Coronavirus grafik

Borgmester og blå blok taler dunder mod model for nedlukning: "Skrot den fuldstændig"

Nye retningslinjer for altaner

Altan-debatten raser og nye regler forhandles: Beboere frygter det værste

tomas breddam

Kaffetørstig borgmester inviterer borgerne til møde

20161206-154958-3-1920x1277we

Tidligere cykelstjerne går ind i politik: ”Jeg er ikke prototypen på en klassisk politiker”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere