Svane med fiskeblink i næbbet: Nu kommer Atle med opsang

Lad nu være med at at bruge naturen som skraldespand, lyder opfordringen fra Atle Winther.

Opdatering
TV 2 Lorry har talt med Kjeld Tommy Pedersen, der både fredag og lørdag har forsøgt at hjælpe svanen i Bagsværd Sø. Kjeld Tommy Pedersen er en erfaren ringmærker og det lykkedes lørdag eftermiddag at få indfanget og befriet svanen for fiskeblinket. Svanen, som er en ældre han, har det efter omstændighederne godt, lyder det fra dens redningsmand.

"En henstilling til de få, som ødelægger det for de mange lystfiskere ved Bagsværd Sø".

Sådan indleder Atle Winther fra Bagsværd et opslag i Facebook-gruppen 2880 Bagsværd, som de seneste dage har fået stor opmærksomhed. 

I centrum af opslaget er en svane, der svømmer rundt på Bagsværd Sø med et fiskeblink i næbbet.

"Det seneste døgn har mange borgere været vidne til, at en svane har fået et blink op i næbbet. Heldigvis har det ikke sat sig fast og blokerer helt, hvorfor svanen altså godt kan optage næring. Jeg har været i en konstruktiv dialog med Dyreværnets Vagtcentral, som kender til Svanen", lyder det videre fra Atle Winther.

Han fortæller til TV 2 Lorry, at han ofte løber en tur rundt om Bagsværd Sø. Og forleden havde han sit nye kamera med, som han var i gang med at afprøve, da han så svanen.

"Det er tydeligt at se, at der er tale om en mørnet line, idet løkken stadig sidder på fiskeblinket. Men hvis man vil bruge naturen, så vær sød at tage ansvar, når I fisker. Derfor: Køb da en ny line i stedet for at bruge den gamle, som sikkert har siddet på hjulet i flere sæsoner. Ryger blinket af, så gør naturen den tjeneste at hente det i stedet for bare at bruge naturen som affaldsspand", lyder det videre fra Atle Winther, der er helt klar i mælet, når det kommer til efterladenskaber i naturen.

"Lad dette billede af svanen eksemplificere, hvorfor vi ikke skal smide efterladenskaber i naturen".

TV 2 Lorry har været i kontakt med Atle Winther og fået lov til at viderebringe billedet her.