Stor kapacitet bliver ny frontfigur i nordsjællandsk kunsthus

Det er unik ledererfaring fra en række tunge poster i dansk og nordisk kunst- og kulturliv, der nu kommer i spidsen for Skovhuset i Værløse.

Skovhuset Kunst & Kultur i Værløse opruster markant på ledelsesgangen, hvor man har ansat Lars Grambye som kunstnerisk leder per 1. december.

Han er nemlig ikke en hr. hvem-som-helst i dansk og nordisk kunst- og kulturliv.

Lars Grambyes karriere startede som kunstredaktør på dagbladet Information og fortsatte til Louisiana som museumsinspektør, og videre som direktør for Center for Dansk Billedkunst, Malmö Kunsthall, Kunsthallen Brandts og senest Sørlandets Kunstmuseum.

Han er tidligere blevet udnævnt som nummer 16 på listen over de 100 mest magtfulde personer i Danmarks og nordens kunstelite af Information.

- Det er en kæmpe kapacitet, som Skovhuset både har tiltrukket og valgt at ansætte. Det er vi kolossalt stolte af, siger Hanne Rude-Petersen, formand for Skovhusets bestyrelse.

For Lars Grambye er jobbet som kunstnerisk leder i Skovhuset lige præcis det rigtige valg, det rigtige sted i livet.

Han har faktisk i årevis haft et godt øje til kunsthuset i Værløse, og har været blandt ansøgerne til lederstillingen før.

- Jeg ser et gevaldigt potentiale i Skovhuset. Huset har i kraft af sin historie og beliggenhed en unik chance for at profilere sig med vores fælles natur og omgivelser som hovedtema for den kunstneriske virksomhed, formidling og øvrige aktiviteter, siger Lars Grambye.

Stort branchenetværk

Dermed blæser der nye vinde over Skovhuset, som siden slutningen af august har været uden fast leder, hvor Annette Lindroos stoppede i stillingen.

Siden da har bestyrelsesmedlem Helle Katrine Møller været indsat som konstitueret Leder.

Undervejs i ansættelsesprocessen overvejede bestyrelsen, om de kunne tilbyde Lars Grambye de rigtige rammer. Det blev de dog overbevist om i dialogen med den nye kunstleder, at de sagtens kunne.

- Det er Lars’ meget veltænkte og skarptslebne strategiske planer for husets udvikling, der har sikret ham stillingen, og som er fundamentet for det fremtidige samarbejde, siger Hanne Rude-Petersen.

Og Lars Grambye er klar på at bruge sin eraring og sit netværk i branchen, der er temmelig stort.

- Jeg er sikker på, at et udvidet naturbegreb kan åbne helt nye døre og øge Skovhusets betydning som formidler af samtidskunst af meget høj kvalitet og som et nyt og innovativt center for samspillet mellem kunst og natur, siger den nye kunstleder.