Se overblik: Endnu en kommune følger trop og aflyser alle arrangementer

Furesø Kommune har nu også valgt at aflyse alle kommende kommunale arrangementer for at mindske coronasmitte. Se, om din kommune også er berørt af aflysninger nede i artiklen.

Flere kommuner tager nu Sundhedsstyrelsens anbefaling om at mindske corona-virussen i at sprede sig alvorligt.

Onsdag meddeler Furesø Kommune, at den aflyser alle arrangementer frem til den 1. maj.

quote Vi er desværre i en så alvorlig situation, at vi er på linje med andre kommuner i disse dage, må tage disse skridt

Steen Vinderslev, kommunaldirektør

Kommunens medarbejdere afholder sig desuden også fra at deltage i møder, der ikke er nødvendige i forhold til en sikker drift, samt kurser og eksterne arrangementer, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at mindske risikoen for, at sårbare borgere og mange medarbejdere bliver syge, så vi kan blive ved med at yde en god service og pleje til Furesøs borgere, siger Steen Vinderslev, kommunaldirektør og formand for krisestaben i Furesø Kommune.

Tirsdag meddelte også Brøndby Kommune, at alle deres kommunale arrangementer i den kommende tid var blevet aflyst.

I Furesø betyder beslutningen, at borgere, der havde glædet sig til sjove aktiviteter i for eksempel Galaksen og Farum Kulturhus, desværre må blive skuffet.

Ingen forældremøder, skolefester eller Motor Mille

Furesø Kommune aflyser også forældremøder, skolefester, kommunale fællesspisningsarrangementer og kommunale åbent hus-arrangementer. Billetudgifter bliver refunderet, og borgere kan henvende sig til arrangøren.

- Vi er desværre i en så alvorlig situation, at vi er på linje med andre kommuner i disse dage, må tage disse skridt. Myndighederne opfordrer alle til at holde mere afstand til hinanden for at mindske risikoen for, at sårbare personer bliver smittet med coronavirus. Det skal vi naturligvis også bidrage til.

- Men jeg forstår til fulde, at småbørn bliver kede af ikke at møde Motor Mille, at unge vil blive skuffede over ikke at kunne høre Unge Musical og de mange andre, der ikke kommer til fællesaktiviteter, de plejer, siger Steen Vinderslev.

Nødvendige møder som for eksempel byrådsmøder, udvalgsmøder og driftsmøder, der er nødvendige i forhold til en sikker drift, afholdes stadig, men her vil være særlig opmærksomhed på hygiejniske forhold og nok plads mellem folk, og der vil blive håndsprit tilgængeligt.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

20201227-104249-L-1920x1280we

Se listen: I disse kommuner kan borgere over 85 år corona-vaccineres hos egen læge

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere