Sådan knækkede Furesø de høje smittetal: Samarbejde

Et intensivt samarbejde mellem myndigheder og borgere var med til at knække den høje coronasmitte i Furesø Kommune.

Dag for dag holder myndighederne i de enkelte kommuner et vågent øje med udbredelsen af coronasmitte i netop deres kommune. 

For når man grænsen på 200 smittede per 100.000 borgere, så er fælden klar til at klappe - en ny nedlukning er på vej. 

Men en kraftanstrengelse i Furesø Kommune lader til at have bragt kommunen væk fra den ubehagelige grænse.

Lige før påske blev Furesø Kommune registreret for at have det tredjehøjeste smittetryk i Danmark, men efter et intensivt samarbejde om at bremse smitten var kommunen efter påske rykket ned til en 20. plads på listen over smitteudbredelse i de enkelte kommuner. 

Og i Furesø lyder meldingen nu, at det netop var samarbejdet mellem kommune, borgere og boligselskaber og foreninger, der gjorde forskellen.

Farum var hårdt ramt

Det var særligt Farum-delen af Furesø Kommune, der blev ramt af stigende smitte, og her var det særligt børn og unge, der blev smittet. 

Det førte til lukning af Stavnsholtskolen samt lukning af flere fritids- og dagtilbud. Den høje smitte betød, at den forestående genåbning af skoler, frisører og andre liberale erhverv var i fare 

- Der er i den grad grund til at takke Furesøs borgere for at tage coronasmitten alvorligt og følge anbefalingerne om at holde afstand, kun se de nærmeste, lade sig teste og holde sig isoleret, hvis man er smittet, siger borgmester Ole Bondo Christensen (S) i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Samtidig skyldes faldet også samarbejdet mellem kommunens coronateam, foreninger, skoler og boligselskaber, der har knoklet på gennem Påsken. Det samme har medarbejderne på testcentrene i Furesø. Forældrene til de berørte børn og unge har også ydet en meget værdifuld indsats.

Han tilføjer, at den samlede indsats og det udbredte samarbejde har en stor del af æren for, at skolebørnene kommer i skole og at butikker og liberale erhverv kan åbne dørene som planlagt i denne uge.

Information og rengøring

Samarbejdet med boligselskaber og foreninger betød, at der blev udarbejdet og udsendt informationer og plakater på flere sprog, og samtidig blev der gennemført ekstra rengøring i de boligafdelinger, hvor smitten var høj.

Boligselskaberne sørgede for, at alle beboere modtog information om smitten og opfordringen til at lade sig teste via sms’er, videoer og plakater. Selskaberne informerede også om, at smittede kunne benytte isolationsboliger, hvis de ikke havde mulighed for at isolere sig hjemme,.

- Da smitten var høj i Espebo i Værløse før påske, kom den ned via samarbejde mellem kommunen og boligselskabet. Gennem påsken har samarbejdet mellem kommunen og boligorganisationerne igen været nøglen til at få smitten ned. Kommunen rådgav og sendte materiale. Kommunens medarbejdere lykkedes med at skaffe et mobilt testcenter og sikrede en effektiv smitteopsporing i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed. Boligselskaberne og den tyrkiske forening i Farum Midtpunkt sikrede, at alle borgerne fik den rette information, siger Ole Bondo Christensen i pressemeddelelsen.

Nu nummer 25 på listen

Ifølge tirsdagens oversigt fra Statens Serum Institut havde Furesø Kommune 102,8 smittede per 100.000 borgere, og dermed placerede kommunen sig som nummer 25 på kommunelisten, hvor Ishøj ligger i top med 424 smittede per 100.000.






Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik