Mere natur og stillezoner i byrummet? Kommune beder borgerne om hjælp

I Furesø Kommune åbner man nu for en side, hvor borgerne kan komme med bidrag til, hvordan de ønsker deres kommune i fremtiden.

Hvordan skaber man mere natur i byrummet? Hvor kan man etablere stillezoner i bymiljøet? Og hvor skal man kunne parkere?

Efter stort ønske fra borgerne i Furesø Kommune, åbner kommunen nu dørene ind til maskinrummet og inviterer borgerne til at komme med forslag til Kommuneplan 2021 - og spørgsmålene her er blot nogle af få, som borgerne kan være med til at tage stilling til.

- Furesø hviler på et stærkt fællesskab, hvor vi sammen tager ansvar og involverer os i hinanden og den fælles udvikling, siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune:

- Vi skal have opdateret det grønne Danmarkskort, der har til formål at forbinde naturområder. Vi skal diskutere, hvordan vi får mere natur eksempelvis ved at omdanne kommunale landbrugsområder, græsrabatter og såkaldte græsørkener til natur og fremme biodiversiteten. Endelig skal vi se på, hvor der kan etableres stillezoner i både natur- og bymiljøområder, lyder det.

Vil skabe "det gode liv"

Kommuneplan 2021 sætter rammen for udviklingen af Furesø Kommune de næste 12 år, herunder de fysiske forhold i kommunen, fordelingen af by og land, infrastrukturen, parkeringsnormer, byggemuligheder.

- Kommuneplanen handler om at skabe rammerne for det gode liv, og skabe udvikling med respekt for vores bysamfund og natur. Derfor arbejder vi videre med at styrke vores bycentre med bynære boliger, og bevare det fokus vi har på at skabe åbne pladser med liv, ligesom vi styrker på bæredygtigt og seværdigt klimavenligt byggeri, fortæller Egil Hulgaard (C), formand for Udvalg for byudvikling og bolig:


- Det gælder i det hele om også at holde fast i de værdier Furesø har og samtidig understøtter vor kommunes udvikling.

Interesserede borgere kan fra tirsdag den 6. april og resten af måneden ud deltage i en digital meningsudveksling på kommunens hjemmeside, hvor man kan være med til at skrive de første noter til planen og komme med idéer og bidrag til en række temaer og emner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

AMDR_Dampvarme_FP

Slut med skoldhed damp i københavnske varmerør

gasflasker

Livsfarligt affald: Skraldemand nær ramt af gaseksplosion

Teknik-og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, synes det er en god ide, at begrænse antallet udeserveringer.

Borgmester ser bilfrie søndage som vejen til en bedre hovedstad

furesoe.jpg

Mere natur og stillezoner i byrummet? Kommune beder borgerne om hjælp

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere