Lukket svømmehal genåbner: Inviterer til gratis svømmetur i weekenden

Efter udskydelser og store udfordringer med byggeriet genåbner Farum Svømmehals 50-meterbassin

Efter lang tids venten genåbner Farum Svømmehals 50 meter bassin. Foto: Furesø Kommune

I dag, fredag, genåbner Farum Svømmehals 50 meter bassin med både pomp og pragt.

Det sker efter en længere lukning på grund af renovering af svømmehallens 50 meter bassin.

En lukning som har været længere end ventet og et byggeri har voldt både kommunen og entreprenørerne bag renoveringen problemer.

Fakta: Om Farum Svømmehal

Farum Svømmehal blev indviet i 1979 af borgmester Gøsta Gustavsen. Den oprindelige svømmehal er tegnet af Knud Holscher og Svend Axelsson, og senere udvidet med tegninger af Gert Andersson.

 

Udsmykning ved soppebassinet er lavet af Richard og Bodil Manz med tekster af Benny Andersen.

 

Svømmehallen er en udpræget motionssvømmehal med vægt på klubtræning og en offentlig åbningstid, der primært tilgodeser morgensvømmere.

 

Kilde: Furesø Kommune

Se mere

Det fik kommunalbestyrelsen i Furesø Kommune til at udskyde åbningen i 14 dage.

- Vi er utrolig kede af, at genåbningen af 50 meter bassinet bliver udskudt. Vi ved, mange borgere og svømmeklubberne glæder sig til at kunne hoppe i bassinet. Det beklager vi meget, lød det den 2. november fra Peter Rosgaard, som er centerchef for Borgerservice, Kultur og Erhverv.

Derfor måtte svømmeglade borgere væbne sig med lidt ekstra tålmodighed - men nu er det ovre.

Læs også Genåbning af svømmehal udskudt: "Vi har prøvet alt," undskylder chef

Renovering og fødselsdag fejres

Nu genåbner svømmehallen samtidig med sit 40 års jubilæum - og det bliver fejret.

Derfor byder Farum Svømmehal velkommen til en gratis tur i klorvandet hele weekenden fra den 22. - 24. november.

- Vi glæder os rigtig meget til at kunne byde alle vores gæster, institutioner, foreninger og de mange medlemmer indenfor igen til mange gode timer i vandet, siger centerchef Peter Rosgaard og fortsætter:

- Vi har været kede af de genér, som lukningen af svømmehallen har givet vores badegæster og foreningsbrugere. Men nu ser vi frem til at åbne svømmehallen igen med en weekend fuld af gratis svømmetilbud. Vi håber at se rigtig mange glade børn og voksne fredag, lørdag og søndag.

Fødselsdagsweekend 22. til 24. november i Farum Svømmehal

  • Fredag d. 22. november holder vi gratis morgensvømning og giver morgenmad fra kl. 6 til 8.50. Senere på dagen mellem kl. 15-18 holder svømmehallen reception. Samme dag åbner foreningerne deres sæson 2019/2020, som du stadig kan tilmelde dig.
  • I weekenden lørdag og søndag d. 23. og 24. november kan du svømme gratis om morgenen kl. 7-8.50 i 50 meter-bassinet. Om eftermiddagen er der gratis svømning og plask i 50 meter-bassinet, som bliver delt op i tre bassinafsnit kl. 13-15.40.

Kilde: Furesø Kommune

Også borgmester Ole Bondo Christensen (S) glæder sig over, at svømmehallen genåbner.

Hvert år har svømmehallen 150.000 besøg fra badegæster, og ifølge borgmesteren er Furesø også helt i top hvad angår aktive borgere.

- Vi er en af de kommuner i landet med det højeste antal aktive borgere. Et aktivt liv i stærke fællesskaber giver livskvalitet. Derfor glæder det mig, at vi i Furesø har dygtige foreninger og gode svømmefaciliteter, så børn, unge og voksne kan lege i vandet, lære at svømme og røre sig i vandet, siger borgmester Ole Bondo Christensen. 

Læs også Nyt kaos i svømmehal: Skal rive nybyggeri ned

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik