Kommune har skabt allerflest nye jobs i Hovedstadsområdet

Furesø Kommune har et godt tag i arbejdsmarkedet , og nye ledighedstal bekræfter, at kommunen er i topform, hvad angår jobvækst.

Der er gang i den i Furesø Kommune lige i øjeblikket.

I 2018 skabte kommunen nemlig rekordvækst med 704 nye arbejdspladser og havde dermed regionens højeste, procentvise jobvækst og meget lav ledighed.

Hvert år bliver antallet af arbejdspladser opgjort, og brancher med de største stigninger i 2018 var forskning og udvikling med en stigning på 39 procent, efterfulgt af fødevarer med en stigning på 38 procent.

Også elektronikindustri har haft en stor vækststigning på 34 procent.

quote Vi har et godt og tæt samarbejde med jobcenter Furesø, hvor vi via rekrutteringsseancer har fået ansat nogle af de medarbejdere, som vi har haft brug for

Lars Bo Madsen, vicepræsident i Ibsen Photonics

Og i Furesø er Ibsen Photonics en af de virksomheder som har været medvirkende til kommunens succesrige vækst, som har formået at skabe flere arbejdspladser til kommunens ledige og udvide sin medarbejderstab.

- Vi har et godt og tæt samarbejde med jobcenter Furesø, hvor vi via rekrutteringsseancer har fået ansat nogle af de medarbejdere, som vi har haft brug for. Det har været dygtige og kompetente kandidater, der nu er blevet loyale medarbejdere i vores virksomhed. Det er på alle måder en winwin-situation, udtaler Lars Bo Madsen, vicepræsident i Ibsen Photonics.

Næstlaveste ledighedstal

Også Furesøs borgmester er stolt af de gunstige forhold i kommunen og takker erhvervslivet for de gode væksttal.

- Det har stor værdi for Furesø Kommune, erhvervslivet og borgerne, at vi kan samarbejde om gode rammevilkår for erhvervslivet, tiltrække ny virksomheder og få alle med på arbejdsmarkedet, siger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø Kommune og fortsætter:

-  At vi ovenikøbet er den kommune i hele regionen, der har den største procentvise jobvækst, er er grund til at være stolt af. Tak til erhvervslivet for indsatsen og samarbejdet, siger han.

Indbyggertallet pr. 1. januar 2019 var 41.070  og den aktuelle ledighed i kommunen er lige nu på 2,3 procent. Det er den næstlaveste i regionen kun overgået af Allerød Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere