Klar besked til elever og forældre: Tag cyklen i skole til vinter - for klimaets skyld

Elever på fem skoler i Furesø opfordres til at cykle i skole hver dag hen over vinteren, og derved selv tage ansvar for klima, styrke deres sundhed og sikre færre biler omkring skolen.

I takt med at temperaturene dag for dag daler længere og længere ned, kan det være svært at hoppe på cyklen om morgenen, når kulden for alvor har taget fat. 

Men i Furesø Kommune er ambitionen og opfordringen til eleverne på fem skoler, at de hver dag hen over vinteren skal cykle i skole - for klimaet. 

quote Vi håber, at børnene oplever, at de kan få indflydelse på verden omkring sig.

Kasper Sumborg Stoholm, souschef og klimaambassadør på Søndersøskolen

- Det er fint at komme ud at cykle, og jeg cykler selv med en, så det er meget hyggeligt, siger Magnus Møller Madsen, der går i 6. klasse på Søndersøskolen i Værløse, til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Jonatan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

I sommerhalvåret er det daginstitutionsbørn og deres forældre, der opfordres til at lade bilen stå og cykle. I vinterhalvåret er det skolerne, der får tilbudt Furesø Kommunes egen kampagne ”Alle elever cykler videre”, hvor eleverne cykler i skole fra oktober til april.

I denne omgang er det Søndersøskolen, Lille Værløse Skole, Stavnsholtskolen, Syvstjerneskolen og Syvstjerneskolens indskolingsafdeling Lillestjernen.

quote Når man kører udleder det meget CO2, og det er ikke så godt for vores planet.

 Magnus Møller Madsen, 6. klasse på Søndersøskolen

Formålet er, at eleverne selv kan være med til at tage ansvar for at mindske CO2-udledningen, samtidig med at cykelturen styrker deres sundhed og øger trafiksikkerheden på vejene omkring skolen. 

- Når man kører, udleder det meget CO2, og det er ikke så godt for vores planet, siger Magnus Møller Madsen, 6. klasse på Søndersøskolen i Værløse.

For hvert barn, der cykler i skole med cykelhjelm på Søndersøskolen, tjener klassen, hvor eleven går, én krone, som de kan bruge i fællesskab.  

- Jeg synes, det er dejligt, fordi nu hvor man fryser om vinteren, så er det godt at komme ud og få noget motion, siger Julius Emil Broe Bertelsen, der går i 6. klasse på Søndersøskolen i Værløse.

 
 
Foto: Jonatan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

- Vi håber, at børnene oplever, at de kan få indflydelse på verden omkring sig, sikkerheden omkring deres skole, at der bliver færre biler og flere cykler. Og at de gør en forskel for klimaet, siger Kasper Sumborg Stoholm, souschef og klimaambassadør på Søndersøskolen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20170831-133307-L-1920x1278we

Nu har 75 procent af borgerne på Frederiksberg igen rent drikkevand

20180704-121453-A-1920x1263we

Se kortet: Nogle Frederiksberg-borgere kan igen drikke vandet

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere