Fyrværkerityve på spil: Hel container tømt for nytårskrudt

På årets travleste dag for fyrværkerisalg blev Furesøbad Fyrværkeris container tømt for batterier og bomberør af indbrudstyve.

Michael Bay Olsen opbevarede batterier og bomberør i en 20 fod container, men tyvene formåede altså at komme ind til nytårskrudtet. Foto: Privat foto

Det var et kedeligt syn, der mødte Michael Bay Olsen mandag formiddag, da han kom ud til sin fyrværkeribod ved Furesøbad.

Det er bare drønirriterende. Det passede lige med, at den dag hvor vi normalt har vores største salg, ja der kan vi ikke sælge vores fyrværkeri.

Michael Bay Olsen, ejer af Furesøbad Fyrværkeri

Der havde nemlig været ubudne gæster i løbet af natten, og de havde ved hjælp af en vinkelsliber skåret låsen til den store 20 fods container op. Det gav dem afgang til massevis af batterier og bomberør.

- De stjal halvanden kasse, og det er rigtig meget. Det svarer cirka til, hvad der kan være i en container, siger Michael Bay Olsen til TV 2 Lorry. Han ejer Furesøbad Fyrværkeri, hvor tyveriet fandt sted.

Artiklen fortsætter under billederne

Der blev brugt en vinkelsliber til at skære låsen til containeren op. Foto: Privat foto

Inden indbruddet var kasserne stavlet i over en meters højde, og der var efterladt lidt plads i midten til en gang. Foto: Privat foto

De stjålne batterier og bomberør koster et sted mellem 100 kroner og 1.500 kroner stykket. Michael Bay Olsen vurderer, at der i alt er forsvundet fyrværkeri for omkring 200.000 kroner i udsalgspris.

- Det er bare drønirriterende. Det passede lige med, at den dag hvor vi normalt har vores største salg, ja der kan vi ikke sælge vores fyrværkeri, fortæller han.

”Bare de bruger det forsvarligt”

Selvom Michael Bay Olsen er trist over at miste meget af sit fyrværkeri, så går hans tanker også på, hvilke hænder fyrværkeriet ender i.

- Jeg frygter, at fyrværkeriet bliver brugt forkert. Hvis det f.eks. bliver givet til børn. Jeg håber, at de bruger fyrværkeriet forsvarligt, siger han.

Michael Bay Olsen ejer Furesøbad Fyrværkeri. Foto: Privat foto

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Nordsjællands Politi, men de henviser til deres døgnrapport

Heri skriver de, at kasserne med fyrværkeri blev meldt stjålet klokken 09.07.

Fyrværkeristanden ligger på stranden, og derfor må der ikke opsættes overvågning. Det betyder, at chancen, for at Michael Bay Olsen ser sit fyrværkeri igen, er lille.

- Jeg håber jo på, at jeg får mit fyrværkeri igen. Man må jo ikke bare tage andre folks ting. Men det er nok for sent. De skyder det sikkert af eller sælger det videre, siger han.

Det er dog stadig muligt at købe nytårskrudt i Michael Bay Olsens fyrværkeritelt.

Furesøbad Fyrværkeri står bag nyt initiativ

Michael Bay Olsen har i år åbnet for, at folk kan pante deres batterier. I Furesøbad kan man købe batterier med pantmærker på, og hvis de returneres efter brug, får køberen et gavekort på 25 kroner, som kan bruges til køb af fyrværkeri næste år. Batterier uden pantmærke giver et gavekort på 10 kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik