Coronasmitte fører til massive hjemsendelser på skoler

Furesø Kommune reagerede kontant, da en elev og to medarbejdere blev konstateret smittet. Fem klasser er sendt hjem.

Stavnsholtskolen i Farum er ramt af coronasmitte og hele 5. årgang (tre klasser) er sendt hjem. ARKIVFOTO. Foto: Anna Clara Ingemann / TV 2 Lorry

Tre skoler i Furesø Kommune - Lille Værløse Skole, Solvangskolen og Stavnsholtskolen - fandt hurtigt coronahåndbogen frem, da en elev og to ansatte i weekenden viste sig smittet.

Nu er et stort antal elever sendt hjem fra de tre skoler.

Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Smitten blev konstateret i den forgange weekend. Lørdag formiddag modtog Solvangskolen og Lille Værløse Skole besked om, at henholdsvis en lærerpraktikant og elev var testet positiv for corona.

Og søndag aften var det en lærer på Stavnsholtskolen, der var konstateret positiv efter en coronatest.

Skolerne var godt klædt på

Ifølge kommunen er skolerne godt klædt på til at håndtere procedurer i forbindelse med cornaudbrud, og på skolerne gik man straks i gang med at identificere de nærmeste kontakter til de smittede, som blev sendt hjem.

Det er første gang, vi har måttet sende klasser hjem, og det har været nyt for alle

Per Christensen, Skolechef i Furesø Kommune.

- Forældrene har naturligt nok haft mange spørgsmål. Det er første gang, vi har måttet sende klasser hjem, og det har været nyt for alle. Vi har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at være helt sikker på, at vi rådgiver forældrene rigtigt. Vi har samlet svarene på en række af de spørgsmål, vi allerede har fået, på furesoe.dk/corona, men herudover er man også velkommen til at kontakte skolen, siger skolechef, Per Christensen.

I alt er det fem klasser og enkelte valgfagshold, der nu er sendt hjem.

Dermed er skolen også i gang med at reetablere mulighederne for fjernundervisning, for de hjemsendte elever kan først vende tilbage, når de er blevet testet for virus og konstateret fri for smitte.

Tilfreds borgmester

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) er tilfreds med, at skolerne handlede hurtigt.

Læs også Skole i Albertslund sender over 100 elever hjem efter smittetilfælde

- Vores skoler står overfor en udfordrende tid, hvor opgaven for at håndtere situationen efter nationale retningslinjer og handle hurtigt er lagt i hænderne på vores ledere. Derfor er det rigtig betryggende at se, at skolerne er klar til at handle og har styr på procedurer med videre, når behovet opstår, siger han.

Borgmesteren konstaterer videre, at den type hjemsendelser nok ikke er den sidste af deres art, da antallet af smittede i øjeblikket er stigende.

Han siger samtidig, at kommunen ikke kan klare situationen alene - der er brug for hjælp fra forældrene:

- Familierne er pressede, når hoste eller ondt i halsen betyder, at børnene skal blive hjemme mere end de plejer. Men de gør det, og det tror jeg har afgørende betydning for den indsats, vi kan levere i forhold til at holde smitten nede i Furesø, lyder det fra borgmesteren

De er sendt hjem

Det er tre skoler i Furesø Kommune, der er ramt,. Og smittetilfælde og hjemsendelser fordeler sig således.

  • Lille Værløse: 6.B er sendt hjem – en elev er smittet.
  • Solvangskolen: 1.C er sendt hjem - en lærerpraktikant er smittet.
  • Stavnsholtskolen: 5. årgang (3 klasser) og valgfag på 7. årgang sendt hjem - en lærer er smittet

Furesø Kommune er IKKE en af de hovedstadskommuner, der er er ramt af de nye tiltag, som mandag blev sat i værk. Kommunen havde mandag et smittetal på 24,5 (Smittede per 100.000 indbyggere). Og den officielle "bekymringsgrænse" ligger på 20 tilfælde per 100.000 borgere.

Se mere

Hillerød også ramt af udbrud

Også Hillerød Kommune melder om coronasmitte på en skole.

her er en elev i 7. klasse på Frederiksborg Byskole blevet testet positiv for Covid-19. Det positive testresultat kom i dag tirsdag,  og klassen er derefter blevet sendt hjem, ligesom de medarbejdere, der har været i klassen, er sendt hjem.

Læs også Roskilde er nu 'rød': Sociale arrangementer har startet mange smittekæder

Eleverne vil ifølge Hillerød Kommune blive hjemmeundervist, indtil de kan komme tilbage på skolen.

Alle eleverne og lærerne fra klassen skal testes, før de kan komme tilbage på skolen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik