Borgerne trætte af langsom kørsel - nu skal transporttiden undersøges

Borgerne i Furesø bruger lang tid på at køre den relativt korte strækning mellem Kirke Værløse og Hillerødmotorvejen.

Bilisterne i Furesø risikereer ikke bare kø på motorvejen - ofte holder de også i kø, når de skal frem til motorvejen. Nu vil kommunen afdække problemerne. Foto: Dennis Lehmann - Ritzau Scanpix

Det kan godt være, at hovedstadsområdets motorveje er hårdt trafikbelastede og præget af langsom køkørsel.

Men hvis bilisterne oven i det skal bruge lang tid på at komme hen til motorvejen, fordi køkørslen starter længe inden, de når frem til den, så bliver det ekstra svært at bevare det festlige humør.

Og den situation står bilejere i Kirke Værløse, Furesø Kommune i - morgen efter morgen.

Derfor sætter kommunen nu gang i et projekt, der skal måle og kortlægge både trafikmængden og den tid, bilisterne bruger på at komme frem til motorvejen.

Ingen grund til overvågningsfrygt

Målingerne skal ske med kameraer, der registrerer bilernes nummerplader.  Og fra kameraerne sendes data om antallet af biler og deres hastighed til virksomheden TrafficMetric, som Furesø Kommune har bestilt til opgaven - og derefter kan analysearbejdet gå i gang.

Furesø Kommune understreger, at bilisterne ikke skal frygte et forsøg på overvågning, selv om der bruges kameraer.

- Kameraerne gemmer ingen billeder, og disse kan hverken forefindes eller genskabes. Og det er en vigtig pointe, understreger Dorrit Jakobsen Gundstrup, vejchef i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

Læs også Rundkørsel 'narrer' bilister til at køre over betalingsbro

Hun tilføjer:

- Kameraovervågning er et emne, der nemt vækker bekymring. Men her registrerer kameraerne udelukkende nummerpladen længe nok til, at køretiden mellem A og B kan beregnes. Derefter slettes data igen, og ingen kan derfor misbruge oplysningerne til overvågning, siger hun.

Borgerne trætte af køretiden

Baggrunden for den udvidede trafikmåling er, at flere borgere har udtrykt, at strækningen er svært fremkommelig på visse tider af døgnet.

Da der er tale om myldretid i spidsbelastningsperioder, har Furesø Kommune også længe ønsket at kende antallet af køretøjer på strækningen, hvornår der opstår tæt trafik, samt hvordan dette påvirker gennemfartstiden.

Læs også Borgmestre jubler: Hillerødmotorvejen et skridt nærmere

Furesø Kommune oplyser, at forsøget giver mulighed for at måle effekten af de tiltag, den gennemfører for at få trafikken til at glide bedre på strækningen.

I første omngang handler det om at optimere lyssignalerne på strækningen, så trafikken glider mere effektivt, og dernæst arbejder komunen med en mulighed for at etablere en ekstra kørebane på Kollekollevej.

Her blev vejen i sin indskrænket til en enkelt kørebane for at minimere trafikstøjen, men i mellemtiden er der opsat støjmure på stedet.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik