11 bildæk, kofangere og campingstole: Her dumpes affald Hareskoven

Naturstyrelsen undersøger, om affaldssyndere kan straffes og vil fjerne blandt andet bildæk og kofangere hurtigst muligt. 

- Herhjemme er det gratis at komme af med affald, så det forekommer helt håbløst, at man ikke kører på genbrugspladsen med det, siger Jes Aagaard fra Naturstyrelsen. Foto: Privatfoto og TV 2 Lorry

Et særligt sted i Værløse bliver der igen og igen efterladt affald i det fri - vel at mærke affald i store størrelser. 

I Facebook-gruppen 3500 Værløse har borgere i den senere tid således gjort opmærksom på, at der i udkanten af Hareskoven på Frederiksborgvej tæt ved caféen Halvvejshuset er blevet efterladt en ladcykel, en barnevogn og campingstole. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

5. marts så det sådan ud.  Foto: Privatfoto

TV 2 Lorry har ved selvsyn konstateret, at der på netop dette sted har ophobet sig forskelligartede efterladenskaber de seneste par uger. 

27. februar stod der også en ladcykel. Foto: Privatfoto

En halv bil i skoven

Søndag morgen kulminerede fænomenet foreløbigt, da det flød med omkring 11 bildæk, flere kofangere og ét bilsæde i skovlysningen. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

  Foto: TV 2 Lorry

Det har søndag ikke været muligt for TV 2 Lorry at få en kommentar fra Nordsjællands Politi, men Furesø Kommune oplyser, at de har meldt forekomsten af affald til Naturstyrelsen.

Helt håbløst

I Naturstyrelsen Hovedstaden oplyser naturvejleder Jes Aagaard, at man mandag vil tage affære. 

  Foto: TV 2 Lorry

- Herhjemme er det gratis at komme af med affald, så det forekommer helt håbløst, at man ikke kører på genbrugspladsen med det, siger Jes Aagaard og fortsætter:

  Foto: TV 2 Lorry

- Vi skal finde ud af, om der er sporbarhed i materialet, så vi kan komme efter vedkommende med et eventuelt bødeforlæg for at overtræde naturbeskyttelsesloven. Og derefter skal affaldet naturligvis fjernes, så det ikke animere andre til at smide affald der, siger Jes Aagaard til TV 2 Lorry. 

For galt

I Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Furesø er formand Carsten Juel fortørnet.

- Det er jo for galt. Vi har to genbrugspladser i kommunen. Det er simpelthen dovenskab, siger Carsten Juel til TV 2 Lorry. 

Han oplever også, at der efterlades affald af forskellige slags i Nørreskoven ikke langt derfra. 

Her ligger affaldet. Foto: Google maps

Det er på denne strækning, at affaldet ligger. Foto: Google maps

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik