Vision: Furesøs borgmester vil udvikle hjemmeplejen

De næste fire år skal Ole Bondo Christensen styre Furesø. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen, Soc.dem. blev genvalgt i november. Foto: Scanpix

Furesø Kommune har nu 10 år på bagen.

På de 10 år er det lykkedes os at gå fra en kommune med stor politisk splittelse, elendig økonomi og et vigende befolkningstal til en attraktiv grøn bosætningskommune med stor tilflytning og med styr på tingene.

Furesø er i dag den kommune i landet, som flest borgere vil anbefale andre at flytte til

Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø

Og det er vi lykkedes med, fordi vi i fællesskab har formuleret en vision og arbejdet sammen om at gøre den til virkelighed.

Ikke bare i byrådet, men også mellem byrådet og borgerne i kommunens mange forskellige foreninger og interessegrupper. 

Vision har båret Furesø frem

Visionen er blevet Furesøs grundfortælling – eller DNA om man vil: En attraktiv bosætningskommune med stærke fællesskaber, hvor alle er med og bidrager til kommunens udvikling – og hvor vi lægger vægt på naturen, miljøet
og vores rige foreningsliv.

Læs også Nyt byråd i Furesø: Sådan ser det ud

Vi er Årets Ungdomskommune

Furesø er i dag den kommune i landet, som flest borgere vil anbefale andre at flytte til. Vi har i år fået den forpligtende og ærefulde titel som Årets Ungdomskommune 2018. Vi har masser af smuk natur og mange kultur- og
fritidstilbud.

Her er rart at bo, arbejde og leve:

Vi er en af de kommuner, som lykkes bedst med at bringe vores arbejdsløse borgere i job, så de bliver selvforsørgende og kan bidrage til fællesskabet. Vi er for femte år i træk Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune, så vi netop kan tiltrække arbejdspladser. 

01:29

Ole Bondo Christensen byder det nye år velkomment.

Luk video

Vi har halveret udledningen af CO2

Vi er en kommune, der hæger så godt om vores grønne profil, at vi fra 2008 til 2017 har halveret vores udledning af CO2 og øget økologiprocenten i vores kommunale institutioner på fire år fra 17 til 64 procent. Det forpligter.

Ikke bare for det nye år, men for hele det nyvalgte byråd. Rigtig mange furesøborgere afgav deres stemme ved valget den 21. november, og valgets resultat blev ret klart: Vi SKAL prioritere en stærk velfærdsdagsorden. Vi SKAL prioritere kvalitet i byudviklingen og beskyttelse af vores miljø og grøn omstilling. 

Læs også Kom med på rundvisning: Fra militærbase til miljøboliger

Nyt byråd lægger linjen

Vi har rigtig meget at glæde os over, men også meget at glæde os til. Det nye byråd med 10 nye ansigter og 11 fra det nuværende byråd vil lægge linjen for de kommende års arbejde her i kommunen med et samlet arbejdsprogram for den kommende byrådsperiode. Noget af det, der skal prioriteres er, at...

  • Vi skal have udviklet hjemmeplejen, så den er i top blandt landets kommuner.
  • Vi skal sikre, at vores skoler og daginstitutioner stadig er blandt landets bedste med glade og dygtige børn, der trives.
  • Vi skal have færdiggjort udviklingen af det nye byområde, Sydlejren på Flyvestationen, så vi kan byde flere nye borgere velkommen.
  • Samtidig skal vi have kigget på vores trafik og støj, så vejene kan håndtere de flere nye borgere.
  • Vi skal udvikle Værløse Bymidte og Farum Bytorv som attraktive lokale bycentre.
  • Og vi skal arbejde med borgerinddragelse og den gode borgerdialog, så borgerne føler sig godt behandlet og inddraget – både når det handler om den generelle udvikling i kommunen og om de sager, hvor den enkelte borger er i dialog med kommunen om hjælp til eget liv. 

    Læs også Høj indbrudsrate i Furesø: "Vi har ikke gjort nok"

Jeg plejer at sige, at om vi lykkes som kommune, skal måles på, hvor godt vi lykkes i mødet med den enkelte borger, så borgeren bagefter føler sig hørt og forstået. Det skal vi hele tiden have maksimalt fokus på.
Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang. Godt nytår.

Ovenstående er en klumme skrevet af Ole Bondo Christensen

Borgmester i Furesø, Socialdemokratiet

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik