Værløse-far prøvede at kvæle nyfødt datter

Den nyfødte datter overlevede kun, fordi pigens mor havde held til at skubbe faren væk fra barnet.

Blot få dage efter at en lille pige den 25. februar kom til verden, skulle hun møde den mest brutale side af tilværelsen.

Det er ifølge anklagemyndigheden pigens egen far, som udsatte den lille pige for en særdeles grov behandling. Manden er nu tiltalt for en række drabsforsøg mod datteren.

To gange forsøgte faren angiveligt at kvæle sin lille datter. Først ved at holde en pude over pigens ansigt, til hun blev blå i hovedet. Dernæst forsøgte faren flere gange angiveligt at dræbe pigen ved at holde en hånd for hendes næse og mund.

Ifølge anklageskriftet i sagen var det, kun fordi pigens mor havde held til at skubbe faren væk fra barnet, at den lille pige overlevede.

Sagen kommer for retten i næste uge ved Retten i Lyngby. Allerede nu ligger det dog fast, at sagen ikke vil blive endeligt afgjort endnu.

- Vi afventer en tilbagemelding fra Retslægerådet, fortæller anklager Christina Schønsted til Ritzau.

Udtalelsen fra Retslægerådet kommer til at få betydning for, om manden kan idømmes en almindelig fængselsstraf. Det vil han ikke kunne, hvis retten anser ham for utilregnelig.

I anklageskriftet fremgår det, at anklagemyndigheden vil kræve manden dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling, hvis ikke han er egnet til en almindelig fængselsstraf.

- Men i første omgang vil der kun blive taget stilling til skyldsspørgsmålet, fortæller Christina Schønsted fra Nordsjællands Politi.

Familien bor i Værløse, og det var en anmeldelse fra pårørende, som i begyndelsen af marts førte til, at politiet greb ind. Manden blev anholdt, og efterfølgende blev han varetægtsfængslet.

Efterforskningsleder Henning Svendsen har tidligere fortalt til Ritzau, at politiets teori om drabsforsøgene er, at manden var utilfreds med at have fået et pigebarn, da han angiveligt havde et ønske om at få en dreng.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere