Tidligere tv-vært vil være borgmester

Det er nu anden gang, at den tidligere vært går efter den øverste politiske post i Furesø Kommune.

Gustav Juul er uddannet civiløkonom, og han blev i 2010 vært på programmet Luksusfælden, hvor han rådgav kriseramte familier frem til 2012. Foto: Jeppe Bjoern Vejloe - Scanpix

Han har tidligere endevendt desperate familiers privatøkonomi i Luksusfælden på TV3, hvor han som skrap vært har skældt ud og rådgivet danskere med høje forbrugslån og dårlige vaner. 

Her er tv-værten blandt andet blevet kaldt Frederik Fetterleins redningsmand, men nu går han altså efter en ny og muligvis finere titel.

Gustav Juul er i hvert fald valgt som borgmesterkandidat for Venstre  i Furesø Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Han er valgt uden modkandidat og med bred opbakning i byrådsgruppen. 

- Jeg er både glad og stolt over den støtte, jeg har fået fra både bagland, bestyrelse og byrådsgruppe, siger Gustav Juul til avisen.

Læs også Liste: Så mange flygtninge kommer til din kommune i 2017

Det er anden gang at den tidligere officer og civiløkonom forsøger at vinde borgmesterposten i Furesø. 

I 2012 gik han blandt andet til valg på at ville gøre Furesø til en mere attraktiv erhvervskommune.

Gustav Juul sagde dengang til flere medier, at han mente, han havde alderen og erfaringen til at lykkes, men han blev kritiseret af sine modstandere for at mangle politisk erfaring. 

I de seneste fire år har han dog været medlem af både Økonomiudvalget, Kultur- og Fritids- og Idrætsudvalget samt Folkeoplysningsudvalget i Furesø Kommune, så måske skal den nuværende borgmester Ole Bondo Christensen (Soc.Dem) til at se sig over om efter et nyt embede. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik