Statsadvokat anker Farumgård-sag: Havemand overfaldet af cyklist

Statsadvokaten har besluttet at anke sagen mod Farumgårds ejer, som har lukket portene til sit naturområde efter trusler og vold.

Ejeren af Farumgård blev i juni frikendt i byretten for at have lukket portene til sin herregård. Men nu har statsadvokaten anket sagen til Østre Landsret. Det oplyser Furesø Kommune på sin hjemmeside. 

quote I Furesø Kommune bakker vi op om Statsadvokatens beslutning, da vi ikke mener, at dommen tager højde for alle omstændigheder i sagen

Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen

Den spegede sag kulminerede i sommeren 2017, hvor ejeren af Farumgård, Kresten Andersen Bergsøe, lukkede portene til naturområdet omkring sin herregård. Det skete ifølge gårdejeren efter flere trusler fra besøgende og en episode, hvor en havemand blev overfaldet af en cyklist, der var blevet bedt om at stå af og trække.

Siden 1949 har der været offentlig adgang til bestemte stier omkring Farumgård, der ligger ned til Farum Sø, men Farumgård-ejeren mente, at han var i sin gode ret til at lukke for offentligheden, hvis han oplevede for store gener fra de besøgende.

Den udlægning var Furesø Kommune dog ikke enig i, og de meldte derfor gårdejeren til politiet. Men i juni i år fik Farumgård-ejeren medhold og blev frikendt i byretten.

Statsadvokaten er dog ikke villig til at opgive sagen og har altså nu anket den til Østre Landsret. En beslutning, der bliver hilst velkommen af Furesø Kommune:

- I Furesø Kommune bakker vi op om Statsadvokatens beslutning, da vi ikke mener, at dommen tager højde for alle omstændigheder i sagen. Offentligheden har i generationer haft adgang til de landskabelige, naturmæssige og kulturhistoriske værdier ved Farumgård. Det er vigtigt for kommunen, at den mulighed fortsat består, siger Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen i en pressemeddelelse.

 
 
Foto: Sigrid Nygaard - Ritzau Scanpix

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

kano i roskilde fjord

playNationalpark gentager succes: Nu kan du igen låne kanoer til sejltur på fjorden

fiskeørn

Fugle-tragedie i Gribskov: Ynglende ørn forsvundet

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere